Nog nooit zo hard gehuild

7 Fans

In juli 2005 overleed juffrouw Hennie Kat. Lievelingsjuf van velen. Youssef Yaghdi (37) is oud-leerling en was aanwezig bij de onthulling van een nieuw straatnaambord in Slotermeer: het Hennie Katplein. Het plein is gelegen binnen de hekken van de Slootermeerschool.

Youssef Yaghdi Youssef toen en nu

“Ik was haar eerste Marokkaanse leerling. Begin jaren tachtig kwam ik met mijn ouders en drie broers naar Nederland. We kwamen in Slotermeer te wonen en ik ging naar de vierde klas van de Burgemeester Rendorpschool. Ik sprak de taal niet en was ook nog eens ontzettend verlegen en stil. Juffrouw Kat ontving me met open armen. Als een zoon. En zo ontstond iets heel aparts: ik was in een vreemd land, maar voelde me er toch erg thuis. Dankzij haar.”
“Juffrouw Kat hield echt van haar leerlingen, van mensen. Dat is het belangrijkste dat ik van haar heb geleerd: houden van en respect hebben voor mensen. Hoe zij mij toen behandelde, is me altijd bijgebleven. Ze waakte over me, moedigde me aan, stimuleerde me in mijn ontwikkeling. Toen ik na maanden van stilte opeens toch mijn vinger durfde op te steken tijdens het voorlezen en ik in mijn beste Nederlands ook echt voorlas, straalde ze.”
“Juffrouw Kat was er altijd voor me. Toen ik in het zwembad, tijdens een schoolreisje, mijn hoofd ernstig stootte, ging ze meteen met me naar de dokter. Ik heb het litteken nog op mijn hoofd. Als ik eraan voel, denk ik aan haar. Ik denk sowieso vaak aan haar. We hebben altijd contact gehouden. De laatste tijd wat minder. ‘We moeten nu echt een keertje afspreken, Youssef’ was een van de laatste dingen die ik haar via de telefoon heb horen zeggen. Nu is het te laat. Te laat om haar nog eens te zeggen dat zij het was die dat kleine jongetje in een vreemd land met een vreemde taal er doorheen heeft gesleept. Te laat om te zeggen hoeveel ze voor me betekende. Maar dat weet ze wel… Ik heb nog nooit zo hard gehuild als op de dag dat ik hoorde dat ze was overleden.”

Naambord Hennie Katplein Aan de muur van de "Slootermeerschool"

Youssef Yaghdi in de klas In de klas bij juffrouw Kat

Guusje Welsing

de actie van Youssef

Prachtig, ontroerend en heel geloofwaardig verhaal.

Compliment ook voor de bedoeling van dit verhaal!

Marianne Smoorenburg

Lieve Henny,
Je portret hangt nog steeds in de gang van de school en je wordt ook nog steeds gemist!
Rust zacht.

zakaria yaghdi

zakaria yaghdi nu 8 jaar oud

niet zo en goeie titel het heeft er niks met de plaatjes te maken je bent de liefste papa van de hele wereld nu kijk ik naar het nieuws over het wk 2010 de mensen schreeuwen erg hard

groetjes zakaria

sabrien

liefste juf

juf hennie kat was super lief ik vergeet haarr nooittt??????

maruwa

zolder

weten jullie ook toevalig wat er in de zolder was vroeger en stuur dit op naar maruwa-imb@hotmail.com

tu as rement a bon passe

ik ken der ook