Fred van Dijk (CDA)

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

In 1962 ben ik geboren in de Marnixstraat. Voordat ik in 1989 in de Aalbersestraat in Geuzenveld terecht ben gekomen, heb ik gewoond in Oud-West, Oost en Overtoomseveld. Heel wat wijken van Amsterdam heb ik gezien en nu voel ik me al 17 jaar thuis in Geuzenveld-Slotermeer.

Fred van Dijk (CDA) Fred stapte in 2005 in het huwelijksbootje, vol vertrouwen in de toekomst én in Geuzenveld-Slotermeer.

Ik voel mij zo thuis in ons stadsdeel dat, toen de Geuzenbaan gebouwd werd, wij hier een woning hebben gekocht. Ik heb dus een zogenaamde ‘wooncarrière’ gemaakt in de eigen buurt.
Waarom een geboren en getogen Amsterdammer kiest voor het CDA, is een vraag die mij vaak gesteld wordt. Het antwoord daarop is simpel: de uitgangspunten van het CDA (solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid, rentmeesterschap en gerechtigheid) staan zo dicht bij mij dat ik geen andere keuze zie.
Daarom is een onderdeel van ons verkiezingsprogramma; dat het CDA streeft naar een Geuzenveld-Slotermeer waarin respect, zorg voor elkaar, verantwoordelijkheid en duurzaamheid centraal staan.Met veel plezier zet ik mij hierom al ruim 20 jaar in als lid van het CDA, eerst actief binnen het CDJA en later ook binnen het CDA Amsterdam.
In de jaren dat ik in dit Stadsdeel woon, ben ik veel actieve en betrokken buurtbewoners tegengekomen. Zowel tijdens mijn periode als raads- c.q. dagelijksbestuurslid van ons Stadsdeel als tijdens mijn penningmeesterschap van de parochiële caritas. Maar ook als vrijwilliger tijdens de Zonnebloem vakantieweken van de regio Westelijke Tuinsteden. En nu als bestuurslid, midden in de drukste periode, van Carnavalsvereniging De Geuzenkneuters. Ik merk dat binnen de verenigingen en organisaties in ons Stadsdeel vele vrijwilligers actief zijn. Het CDA vindt dat dit ondersteund moet worden. De vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving.
In de 17 jaar dat ik in Geuzenveld-Slotermeer woon is er veel veranderd, de sociale vernieuwing is nu in volle gang. Er staat nog veel te gebeuren.
Vol vertrouwen kijk ik naar de toekomst van ons Stadsdeel. Met alle mensen die zich in zetten voor elkaar én betrokken zijn bij Geuzenveld-Slotermeer kan het eigenlijk niet fout gaan. Ik wil me hier ook volledig voor inzetten, want Geuzenveld-Slotermeer maak je samen!
Fred van Dijk

Terug naar politiekelink