Het Wilde Westen

Verteller: C.J. Dippel
Auteur: Juriaan Otto

“Het is ontzettend jammer dat de media met de series over de familie Tokkie negatieve aandacht vestigt op de Westelijke Tuinsteden en dan met name de Burgemeester van Leeuwenlaan." C.J. Dippel vertelt.

Wilde Westen, plein Het haventje aan het PLein '40 - '45.

"Ik woon nu 6 jaar met veel plezier in deze straat en heb nog nooit iets van de familie Tokkie vernomen. Behalve toen de bladen er vol van stonden. Vrienden die niet in deze wijk wonen denken dat ik in het Wilde Westen woon. Maar de straat is erg lang en je kent niet alle buurtgenoten”, aldus de heer CJ Dippel (1967).
Vlak na zijn studententijd is hij in Slotermeer komen wonen. “Ik ging werken en had een auto van de zaak. Via Woonstichting De Key kreeg ik een huis aangeboden in de Van Leeuwenlaan en omdat parkeren makkelijk was en ook nog eens gratis, was mijn keuze snel gemaakt. Bovendien ben je met de tram zo in het centrum”, zegt hij.
“In 2002 is mijn vriendin bij me ingetrokken. In eerste instantie dacht ze dat ze hier nooit zou kunnen wennen. Samen zijn we toen op zoek gegaan naar leuke plekken in de wijk. Plein ’40-‘45 met het winkelcentrum is een van onze favorieten geworden. Op zaterdagmorgen drinken we graag een kop koffie in de lunchroom die op het water is gebouwd. Je komt daar de verschillende culturen van de wijk tegen.
En natuurlijk hebben we de Sloterplas ontdekt. Met mooi weer zijn wij daar te vinden. Een ijscoman staat er z’n ijsjes te verkopen, vissers hebben hun tentjes opgeslagen en weer anderen zijn aan het barbecuen.
Wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat deze wijk zoveel moois te bieden heeft, anders dan de media doen geloven”.

Wilde Westen - Dippels C.J. Dippels, voor de Sloterplas. Oktober 2004.

de tokkies

Ook ik kende de tokkies . Leuke mensen altijd bereid om te helpen. Wel groot gezin, maar dat was toen in die tijd ongeveer 1960. In Slotermer waren er meer grote gezinnen. Ook was er wel eens ruzie, maar waar niet? Ik vond het een gezellige buurt, heb er 31 jaar gewoond.