De Wilt de boom in

Het Landje vernieuwd, maar niet te netjes

Paulus de Wilt en Grada Blok (linksonder) openen ’t Landje vanaf de boomhut wie, wat, wanneer, waar Foto: Shirley Brandeis, 20 juni 2010 Door: Jan van Zijp

Uitglijder

Zondag 20 juni 2010 werd de vernieuwde bouwspeelplaats Het Landje van Impuls officieel geopend. Een van de aanwinsten is de super-de-luxe boomhut, centraal gelegen tussen alle zelfgebouwde hutten. Wethouder Paulus de Wilt, met zijn eigen jeugdboomhutervaringen nog vers in het geheugen, klom er via de trap in (en gleed er via de glijpaal weer uit!) om samen met Impuls-bestuursvoorzitter Grada Blok de openingshandeling te verrichten.

Vernieuwd, maar nog altijd woest en avontuurlijk.

Dat is Het Landje, de bouwspeelplaats die de afgelopen maanden flink gerenoveerd is. In het kader van de Community Playground die in het Rembrandtpark zal ontstaan, besloot het stadsdeel Het Landje met geld vanuit de Wijkaanpak als eerste onder handen te nemen. Piet de Bake, oprichter van de bijna veertigjarige speelplek, is er blij mee: met de nieuwe entree met nieuw logo (zie foto), de nieuwe aanlegsteiger, de nieuwe bestrating, de nieuwe buitenbak voor de pony’s, het vernieuwde sanitair, de nieuwe kano’s en waterfietsen, de nieuwe brug, de opgeschoonde binnensloten om vlotje op te varen, de extra speeltoestellen in het peutergedeelte én de nieuwe boomhut, vanwaar je een mooi overzicht hebt op Het Landje. Met dus een glijpaal voor de snelle afdaling.

Niet te netjes

Alle nieuwe dingen hebben Het Landje wel Het Landje gelaten. “Het is gelukkig niet te netjes geworden,” zei Grada Blok zondag, uitkijkend vanaf de boomhut. Nog altijd ‘de leukste speeltuin van de stad’, zoals Het Parool vorig jaar na een speeltuinenonderzoek besloot. Met dus nog altijd het hutten bouwen, het cavia’s en konijnen knuffelen (en adopteren), het pony rijden op bijvoorbeeld Dorus of Jitske, het knutselen in het knutsellokaal, met het varen en meer. Een plek waar vaders erop gewezen worden dat zij de kinderen niet te veel moeten helpen. Moeilijk, want menig vader speelde een generatie geleden ook al op Het Landje.

Vaderfestival

Deze Vaderdag werd er een uitzondering gemaakt en alle grote jongens mochten weer eens lekker aan de slag met zaag, hamer, spijkers en hout. Impuls zal vaders de rest van het jaar nog vaker in het zonnetje zetten. Het jaar 2010 staat vol van vader-kind-activiteiten en ook staat een Vaderfestival op de agenda. Om lekker samen met je vader wat te ondernemen.

Hier mag je er op los timmeren wie, wat, wanneer, waar Foto: Shirley Brandeis, 20 juni 2010

Hier mag je er op los timmeren wie, wat, wanneer, waar Foto: Shirley Brandeis, 20 juni 2010 Door: Jan van Zijp