Koffie en mechanica

De Baarsjes

In 2007 dronk Yvette van der Does een maand lang koffie bij voor haar bekende en onbekende buurtbewoners van de Baarsjes. Na ieder bezoek vroeg ze of haar gastvrouw of gastheer een kop op mok wilde doneren aan het koffieconcept. Thuis legde ze het bezoek vast: vandaag het eerste Koffieverhaal.

Op de koffie bij: Andreas Stavorinus
Straat: Cabralstraat
Woont samen met: Hond Scooby
Logee: Parkiet Creepy
Drinkt: Alle soorten koffie met veel suiker en veel melk
Ik neem mee: Nescafé Goud koffie, CSM suikerstaafjes en Zott Kaffee Sahne melkcupjes

“Ik houd erg van koffie, alle soorten eigenlijk, maar ik heb vandaag niets in huis”: zegt Andreas bij de voordeur. Ik ga koffie kopen en neem voor de zekerheid ook suiker en melk mee.

Andreas hondje springt vrolijk tegen mij op als ik bij terugkomst de boodschappen op het aanrecht zet. Andreas heeft een fluitketel water opgezet. Hij verontschuldigt zich voor de troep, hij heeft de afgelopen dagen in bed gelegen met hevige pijn aan zijn gebit.

We drinken koffie uit roestvrijstalen bekers, waarvan ik er één mag houden. Alles in de woonkamer is geel met zwart, zijn lievelingskleuren. Zelfs de bank is geel. Ik ben onder de indruk van al het apparatuur dat ik om mij heen zie. Allerlei onderdelen, van bijvoorbeeld radio’s en televisies, zijn uitgesorteerd en staan opgestapeld in torens van plastic bakken.

Hij vertelt enthousiast over zijn hobby. “Als ik even de tijd heb zit ik achter mijn bureau te sleutelen”. Ik verzamel en bewaar eigenlijk alles op het gebied van elektronica en mechanica. Aan de muur hangt een brandmelder die het zo te zien nog (of weer?) doet.

Creepy, de Valkparkiet logeert een tijdje in de woonkamer. Ik mag het beestje even uit zijn kooi halen en aaien. Hij is uitzonderlijk tam.

Als hond Scooby naast mij op de gele bank springt ben ik even bang dat hij de vogel gaat doodbijten, maar Andreas stelt me gerust. Op dat moment geeft Scooby een grote lik over de kop van het kleine beestje.

Lees hier alles over het Koffiehuis van De Baarsjes en de Koffieverhalen.