Opening vernieuwd Mercatorplein

7 Fans

Zaterdagmiddag 18 september 2010 vond de officiële heropening plaats van het vernieuwde Mercatorplein

Burgemeester Eberhard van der Laan opent het vernieuwde Mercatorplein Foto: Jan Wiebenga, 18 september 2010

Een uur voor de opening om 13.00 uur kon men al genieten van de gratis hapjes en drankjes, uitgereikt door vertegenwoordigers van diverse culturen. Ook werd voor de opening nog even een dansje met muziek ingestudeerd door het aanwezige publiek.

De muziektent en enkele dansers in actie Foto: Jan Wiebenga, 18 september 2010

Om 1 uur kwam burgemeester Eberhard van der Laan het podium op waar hij een toespraakje hield. Het dansje door het publiek werd in de kiem gesmoord door twee confetti-kanonnen die heel veel papier uitbraakten. De opening geschiedde door de burgemeester, die met een klap op een knop een soort bedriegertjes in bedrijf stelde. Nou ja, geen echte bedriegertjes want deze fonteintjes leken op de fontein in de Sloterplas, maar dan kleiner!
De 'bedriegertjes' doen hun best op het plein Foto: Jan Wiebenga, 18 september 2010

Na dit spektakel sneed de burgemeester een enorme taart aan die onder het publiek in stukken werd uitgedeeld. Ik ben niet in de rij gaan staan voor de taart, maar heb het vernieuwde plein in ogenschouw genomen. Hier en daar moet er nog wel wat aan gebeuren, maar dat komt zeker goed. Het is ook te hopen dat een eventuele volgende opening nog lang op zich zal laten wachten.

Bekijk meer afbeeldingen

De taart wordt aangesneden, links de maakster van het lekkers, rechts de burgemeester Foto: Jan Wiebenga, 18 september 2010

Een dweilorkestje op het vernieuwde Mercatorplein Foto: Jan Wiebenga, 18 september 2010

Hans Menge,