Reina Prinsen Geerligsstraat 15 huis

9 Fans

Zelf ben ik geboren in de Reina Prinsen Geerligsstraat 15-hs, als ik met mijn kinderen door de straat fiets, staat de tijd even stil.

Reina Prinsen Geerligsstraat datering: 1953, 10<br />collectie: Volkshuisvesting<br />vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt, G.H.<br />(architect) hoek Hermanus Coenradistraat.<br />Foto Beeldbank van ht Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, april 1954<br />Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt G.H.<br />(architect)

Reina Prinsen Geerligsstraat datering: 1953, 10
collectie: Volkshuisvesting
vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt, G.H.
(architect) hoek Hermanus Coenradistraat.
Foto Beeldbank van ht Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, april 1954
Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt G.H.
(architect)

Ik fiets onder de poortjes waar ik vroeger speelde, en op het pleintje waar we blikkie trap deden,en stoeprandje. Ik herrinner me de buren, van Coetsem, fam.Vieleers, fam.Idzardi, fam.Scholten, fam.Laarman, fam.Muller. Ik kijk of er nog bekende wonen, maar ik zie niemand die ik ken, dan fietsen we om de hoek naar de achtertuin. Ik vertel aan mijn kinderen dat we altijd in de achtertuin aan het spelen waren. En dan gaan we langs de sloot, in de winter gingen we altijd op onze houten schaatsen schaatsen, en dan gingen we onder de bruggetjes. Dan fietsen we langs de speeltuin en het park. Ik zie nog Stam, waar we vroeger snoep kochten voor 5 cent, of koekkruimels, en van Vuuren is er ook nog, en Ijpe de snackbar, alleen er staan andere mensen in. Op de Vlugtlaan zie ik nog de zuigelingenzorg, waar we vroeger allemaal zijn geweest, we waren met zijn elfen thuis. Ik moest vroeger altijd 5 broden halen bij de bakker naast Stam. Ik zei tegen mijn kinderen, ik wil graag een keer langs mijn oude huis gaan, waar ik ben geboren, en vragen of ik 1 keer binnen mag kijken. En de tram was toen nog een kwartje, maar we gingen altijd lopen van ons huis naar de Immanuelschool, die was achter Slotania, ik ben er nog heen gefiets, maar de school heeft nu een andere naam. Ik hoop dat er bekende mensen van mijn oude straat dit lezen, en die willen reageren of contact met mij willen opnemen.
ek140559@hotmail.com

Evie Louhenapessy-Kuhurima

Bekijk meer afbeeldingen

Reina Prinsen Geerligsstraat, achterzijde Prinsen Geerligsstraat, Reina<br /><br />achterzijde<br /><br />datering: 1953, 09<br />collectie: Volkshuisvesting<br />vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.<br />(architect) Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.<br />(architect)  Foto Beeldbank, september 1953

Reina Prinsen Geerligsstraat, achterzijde Prinsen Geerligsstraat, Reina

achterzijde

datering: 1953, 09
vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.
(architect) Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.
(architect) Foto Beeldbank, september 1953

Lucia Spitteler

Re: Gezellig Slotermeer

Michel Hogenes:
Hoi Evie,
Daar bgint iedereen mee dus ik ook maar, hoewel ik echt niet weet wie je bent. Mijn naam is Michel Hogenes.
Ik lees hier allemaal verhalen die mij erg aanspreken.
Ikzelf woonde in de Wiardi Beckmanstraat achter de Fockstraat. Dus de beschreven buurt ken ik erg goed.
Ik zocht eigenlijk reacties van bijvoorbeeld oud leerlingen van de Henricus en Ludwinaschool.
Heb ik nog niet gevonden, maar ik vond dit hartstikke leuk om te lezen.
Groeten.

Ik heb met al mijn broers en zussen op de Henricus en de Lidwinaschool gezeten, op mijn jongste zusje na.

Arie Haagsma

Re: Re: Wiardi Beckmanstraat

Jan Hooijman:
MaBa:Hoi Michel, wat leuk om jouw reactie te lezen op het Geheugen van West. Mijn berichtje naar jou toe heeft niets te maken met Evie.Natuurlijk ken ik jou van vroeger. Jij woonde op nummer 50 en ik op nummer 46. De tijd vliegt voorbij en inmiddels ben ik oma van twee, bijna drie, kleinkinderen. Nog steeds getrouwd met Paul Barlage (ook al weer 40 jaar).Wat was het een mooie tijd daar in Slotermeer en wat hadden wij een gezellig straatje, nietwaar. Helaas leeft niemand meer van al die buurtjes.Groeten van Rineke Maijenburg.Hallo Rineke,en Paul,jullie kennen mij vast nog wel Jan Hooijman, vroeger samen spelen op het pleintje.woonde zelf in Reina Prinsen geerligstraat 19 1Jullie hadden later een bloemenzaak op de bilderdijkstraatmisschien horen we nog iets van julliegr. Jan

Dag Jan,

Vermoed dat Rineke en Paul niet meer op het geheugen van west kijken, heb hen ook al eens een berichtje gestuurd zonder resultaat, heb mij er zelf ook schuldig aan gemaakt, las na 2 jaar een reaktie van Rineke?Paul op een bericht wat ik geplaats had. vr gr

Jan Hooijman

Re: Wiardi Beckmanstraat

MaBa:
Groeten van Rineke Maijenburg.

Hallo Rineke,en Paul,

jullie kennen mij vast nog wel Jan Hooijman, vroeger samen spelen op het pleintje.
woonde zelf in Reina Prinsen geerligstraat 19 1

Jullie hadden later een bloemenzaak op de bilderdijkstraat

misschien horen we nog iets van jullie
gr. Jan

Annemarie Wolters

Reina Prinsen Geerligsstraat 14 hs.

Hallo alle vrienden en vriendinnen uit de Reina Prinsen Geerligsstraat
Ik ben Annemarie Wolters, ik woonde op nr.14 hs . Had 3 broers ,Emiel, Henk (Hennie) en Arend. Bij ons op de trap woonden o.a. de families Kalf, Laan, Egeman. Wij zijn in 1953 in deze straat komen wonen(oplevering nieuwbouw), Zie hier heel veel bekende namen voorbij komen.Herinner me o.a. de namen Benny, Johan ,Rinie,Ans, Tonny en Willem Moetwil, Marina Erma,Marion ,Brigitte Kalf, Joke Webner, familie Roggeveen,Kalkhoven, Roos ,Freddie, Jonnie en Richard,Jantje.

betty de bruijn

Re: Wie kent mij nog

Betty de Bruijn van der Laan:
Hallo,
Ik ben Betty de Bruijn van der Laan,
Heb in de Reina Prinsen Geerligsstraat 17 gewoond naast Suze en Roos en de Fam. Mulder.
Groetjes Betty

betty de bruijn

Re: Hallo Evie

Ans muller:
Hallo Evie,
Wij woonde op nr 19 hs,ik herinner mij jou wel we zaten met jou op de trap bij jullie, jij was nog geen jaar(een baby)met Roosje Suze en Jeanne.Mijn broer Koos was vriend van jou broer George en mijn broer Tonnie was vriend met Freddie, Jonnie en Richard.Ik herinner mijn jou familie nog goed.Wij speelde vaak in de box,Het was een leuke tijd.Er wonen geen oude bewoners meer ik kom er ook nog weleens. Ik hoop nog wat van jou te horen of misschien van Roos of Suze.
Groetjes Ans

Hai Ans,
Kan je mij nog herinneren.Ik heb naast jullie gewoond we hebben heel wat samen gespeeld.
Betty van der Laan.
Lijkt me heel leuk om iets van jou te horen.
Groetjes
Betty

bettybo@live.nl

Re: Re: Hallo Evie

bettybo@live.nl:
Hallo Ans ben jij Ansje Mulder ik heb in de R.P.Geelingsstraat 17 gewoond
Betty de Bruijn van der Laan.

Ik zie nou pas dat je naam bovenaan staat Ans Muller dus jij was mijn buurmeisje. zou leuk zijn om iets van je te horen.

bettybo@live.nl

Re: Hallo Evie

Ans muller:
Hallo Evie,
Groetjes Ans

Betty de Bruijn van der Laan

Wie kent mij nog

Hallo,
Groetjes Betty

Betty de Bruijn vander Laan

Re: Mijn jeugd in de RP Geerligstraat 11 huis

wim vieleers:
Pas vandaag nam ik kennis van deze website en kwam het bericht van Evie tegen. Oude herinneringen kwamen direct weer op mijn netvlies. Natuurlijk jouw familie met Suze , Roos, Jeanne en de jongens met Piet als oudste waarvan ik weet dat hij tragisch om het leven is gekomen, mijn vriendje Richard natuurlijk. De paradijsvogel op jullie tv thuis, je bij ons respect afdwingende vader. Eerlijk gezegd denk ik dat jij tot de jongere behoorde want ik kan me het niet voor de geest halen. Andere namen uit mijn jeugd zijn natuurlijk de fam. Muller met "Oscar", Wolthuis, van Dongen, Beljaars, De Rijk en de families Hak en Roozendaal bij ons op de trap en vele die al reeds eerder zijn genoemd. Ook de famile Oosterhuis bij jullie op de trap waar mijn moeder vaak een beroep op mocht doen. Ik woonde in de RP vanaf 1953 tot 1969. Ik heb altijd gevonden dat we daar in Slotermeer een hele fijn jeugd met elkaar mochten beleven. Het was dan ook een enerverende periode die 60er jaren, brommers, meisjes, de steiger bij het Sloterplas en de vele bandjes uit de omgeving. De serene rust die er altijd heerste in de gemeenschappelijke tuin.Terugkijkend gun ik dat alle kinderen van de wereld.

Maria Knijn

Re: Reina Prinsen Geerligsstraat 15 huis

Voor Michel Hogenes
Groeten.

wij hebben een site op Facebook

marion Kalf

Reina Prinsen Geerligsstraat 16 huis

Wat leuk om deze reacties te zien. Ben vandaag met mijn zusters Marina en Brigitte Kalf naar het stadsarchief te Amsterdam geweest. Daar was een fototentoonstelling over Nieuw West van de jaren '51 tot '70. Een aanrader, wel weinig foto's van de R.P. Geerligsstr. Wel van de Burg. Vlugtlaan, Fockstraat, Plein 40-45, Kolenkit, Sloterplas etc. Nog tot 1 januari 2012. Ik zelf heb er gewoond van 1958 tot 1975. Mijn ouders hebben er langer gewoond. Ik herinner me vooral de familie Hein Willy en haar broer, famile Mondriaan, Aafje Laan en haar broertje. Ook herinner ik me dat we in de box speelden, tegenover ons huis. We speelden dan circusje . Wij woonden op 16 huis, tegenover de familie Louhenapessy.. Volgens mij hadden wij geen contact met de familie, misschien mijn zusters. Ik weet het niet meer. Wel keken wij altijd vol bewondering naar het vele vuurwerk en de enorme kettingen van rotjes die in de bomen hingen van de familie Louhenapessy. Geweldig vonden wij dat. De familie Valerius kon ik mij nog goed herinneren. Moeder en dochter, allebei hoogblond en lekker zonnen op het balkon. Verder veel gespeeld op het landje. Veel in de straat, stoeprandje, knikkeren, bordje tik, diefie met verlos etc. Een heerlijke tijd, er waren altijd zoveel kinderen op straat. Onder het poortje doorlopen via de fockstraat en dan de Tienhovengracht naar de dr. O Noordmanschool. Veel geschaatst op het slootje en ijsschotsje springen met mijn zus op de Tienhovengracht, Heel gevaarlijk, wel superspannend. Bij de Gruyter haalden we repen van 10 cent en daar hadden ze van die mooie tegels aan de wand van Indonesische rijstvelden. Prachtig. Bij de dijk haalde ik altijd patat, want die werden vers voor je neus gesneden. Het was op zondagmiddag daar altijd hartstikke druk.
Ook snackbar Eype kan ik mij herinneren. Mevrouw Eype maakte zelf de kroketten en die waren heerlijk. Ben benieuwd of er nog meer reacties komen. Groetjes Marion Kalf

Anne van Cutsem-Williams

Re: Re: Reina Prinsen Geerligsstraat 15 huis

d.idzardi@quicknet.nl:
Hoi Evie,Wat leuk, ik zoek eigenlijk een site van Hedy, mijn zus. Dus ik klik Idzardi aan en dan zie ik jouw verhaal. Al lezende herken ik de dingen. Brings back sweet memories. Spannende verhalen vertellen in de kelderbox. Knikkertje op het plein, dievie met verlos, de bloesem op het plein, de geur van vers gebakken brood en inderdaad achterom 's morgens vroeg brood halen bij de bakker, vlinders vangen bij de vlinderbomen achter het huis (volgens mij hebben we ze allemaal uitgeroeid) Tarzan en Jane in het park. Volgens mij mochten wij alleen maar de hut vegen. Heette jouw broertje niet Tommy?Ik hoop dat je reageert ik zou het leuk vinden je te spreken.Groetjes Deetje

Hallo Evie,
Ik denk nog vaak aan de jaren dat we in de Reina Prinsen Geerligsstraat woonden, jij kwam samen met Tonnie altijd bij ons. Geloof dat Rob nog contact heeft met je broer en ik hoor heel af en toe wat van Jeanne, heb haar ook een paar jaar geleden gezien samen met je moeder, Roos, Suze, was ook nog even bij Pascal.
Woon al 35 jaar niet meer in Nederland maar iedere keer als ik er ben ga ik langs de R P Geerligsstraat, al is het heel erg verandert heb toch nog steeds goede herinneringen, want heb daar een heerlijke jeugd gehad.

MaBa

Wiardi Beckmanstraat

Joke Kolsteeg

Joke Kolsteeg

Hoi ouwe buurtjes, toch maar een reactie van mij heb even geduurd.
Ben niet zo'n pc'ster.
Sommige ken ik nog wel en voor andere moet ik diep graven.
Mijn man zal regelmatig de site bezoeken en misschien wat namens mij neer zetten.
Groetjes

Joke Kolsteeg

Re: Re: Hoi Evie, Hier een vriendje van je broer Richard

Joke Kolsteeg:
Hans Dijk:Inmiddeels heb ik je een mail gestuurd, met de vraag of je meer weet van de Broertjes Richard en Peter Kleinsma, broertjes en zusje Van Dongen, Joke Kolsteeg, fam Roggeveen. Dit zijn de namen die me zo te binnen schieten. Zou graag horen of er mensen zijn die meer weten over de genoemde namen.
Joke Kolsteeg is ook nog in het land.

Joke Kolsteeg

Re: Hoi Evie, Hier een vriendje van je broer Richard

Hans Dijk:

Michel Hogenes

Gezellig Slotermeer

Hoi Evie,

Groeten.

wim vieleers

Mijn jeugd in de RP Geerligstraat 11 huis

nico scharn

Slotermeerse herinneringen door Nico Scharn

In 1958 van Zaandammerplein 39 verhuisd naar R.P.Geerligsstraat 7, naast de nu beroemde viroloog Appie Osterhaus met wie ik nog in zeepkisten door de buurt toerde.
Veel fijne herinneringen. Personen: Bartje Boonstra, Henny Overgoor, Cor de Rijk, Chris Derriks, de Kuins, de Louhenapessy's, Beljaars, Sopaheluwakan, Pattipeilohy, van Cutsem, Beusekom, Vieleers, Holtus, Kiewiet, Heinhuis, etc. etc.
Veel gespeeld op 'het landje' (Erasmuspark / Gerbrandypark) en vele jaren gevoetbald aldaar (straat tegen straat). Knikkeren op het plein voor ons huis (wie loert er? tien tegels!), slagbal met rondjes, naar de Bieb (zat een tijdje naast Genet de groenteboer). De schillenboer die duizenden trappen opliep!) Ik hielp de melkboer Zuidervaart (melk rondbrengen) ende bontwinkel van Vlek (auto wassen).
Ik werkte inde vakantie bij de Hema bij de lege flessen en later toen ik voor sportleraar studeerde, gaf ik volleyballes aan de Hema-lieden. Ook heb ik jarenlang sterke drank bezorgd voor het Oude Wijnhuis (Skippy, had een moeie dochter).
Je had speelgoedwinkel Friedel, Slagerij Timmer, Boekwinkel Haverkamp en Mönnich (naaimachines). Ik was klaarover bij de kruising Fockstraat / Vlugtlaan. Een paar kruisingen verder (bij de spoordijk) stond e lekkerste patatkraam van Nederland en des zomers liepen we gekleed in zwembroek helemaal naar het Jan van Galen of naar de Sloterplas.
Ik scharrelde met een meisje boven Genet (hoogste verdieping) en met Willie de Rijk en Trees Hensen e.a.
Mijn broer Dick (nu raadslid te Purmerend) scharrelde met ene
Diana (schuin tegenover ons). Tegenover ons woonde de sergeant, waarbij wij een keer brand zagen ontstaan. Schuin boven hem viel een keer een kind uit het raam, waarbij ik net even te laat was om het op te vangen. De agent van de overkant poetste de hele dag zijn auto en met oudjaar hadden we een machtig fik op de hoek van de Dobbestraat.
We sleedden van de spoordijk in de winter en schoten dan door tot op de van Tienhovengracht. In de zomer groeven we holen en ondergrondse hutten in de dijk en speelden we Old Shatterhand en Winnetou. Toen ik ging trouwen op 16 juli 1971 reden de witte koetsen tot op het knikkerplein voor ons huis en daarna haalde ik mijn bruid op in de Tooropstraat waar ik volgende week 38 jaar mee hand in hand zit. Met Evie en nog wat Louhenapessies heb ik nog wel eens contact gehad via deze site. Met Cor de Rijk heb ik nog steeds contact. De Vieleerzen en de Heinhuizen en hun nageslacht kwam ik in Almere weer tegen.
Ik weet nog dat eerste grijze tram (lijn 13) ging rijden.
Dat was toen in onze ogen een heel modern ding!
Daarvoor had je van die ouwe dingen met de brievenbus achterop. In de Catharinakerk bij de Vening Meineszlaan ben ik jarenlang trompettist geweest van Jongerenkoor Slotermeer o.l.v. Govert Marquenie.
Als me nog meer zaken te binnen schieten, mail ik opnieuw.
Vriendelijke groeten,