Reina Prinsen Geerligsstraat 15 huis

9 Fans

Zelf ben ik geboren in de Reina Prinsen Geerligsstraat 15-hs, als ik met mijn kinderen door de straat fiets, staat de tijd even stil.

Reina Prinsen Geerligsstraat datering: 1953, 10<br />collectie: Volkshuisvesting<br />vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt, G.H.<br />(architect) hoek Hermanus Coenradistraat.<br />Foto Beeldbank van ht Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, april 1954<br />Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt G.H.<br />(architect)

Reina Prinsen Geerligsstraat datering: 1953, 10
collectie: Volkshuisvesting
vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt, G.H.
(architect) hoek Hermanus Coenradistraat.
Foto Beeldbank van ht Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, april 1954
Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt G.H.
(architect)

Ik fiets onder de poortjes waar ik vroeger speelde, en op het pleintje waar we blikkie trap deden,en stoeprandje. Ik herrinner me de buren, van Coetsem, fam.Vieleers, fam.Idzardi, fam.Scholten, fam.Laarman, fam.Muller. Ik kijk of er nog bekende wonen, maar ik zie niemand die ik ken, dan fietsen we om de hoek naar de achtertuin. Ik vertel aan mijn kinderen dat we altijd in de achtertuin aan het spelen waren. En dan gaan we langs de sloot, in de winter gingen we altijd op onze houten schaatsen schaatsen, en dan gingen we onder de bruggetjes. Dan fietsen we langs de speeltuin en het park. Ik zie nog Stam, waar we vroeger snoep kochten voor 5 cent, of koekkruimels, en van Vuuren is er ook nog, en Ijpe de snackbar, alleen er staan andere mensen in. Op de Vlugtlaan zie ik nog de zuigelingenzorg, waar we vroeger allemaal zijn geweest, we waren met zijn elfen thuis. Ik moest vroeger altijd 5 broden halen bij de bakker naast Stam. Ik zei tegen mijn kinderen, ik wil graag een keer langs mijn oude huis gaan, waar ik ben geboren, en vragen of ik 1 keer binnen mag kijken. En de tram was toen nog een kwartje, maar we gingen altijd lopen van ons huis naar de Immanuelschool, die was achter Slotania, ik ben er nog heen gefiets, maar de school heeft nu een andere naam. Ik hoop dat er bekende mensen van mijn oude straat dit lezen, en die willen reageren of contact met mij willen opnemen.
ek140559@hotmail.com

Evie Louhenapessy-Kuhurima

Bekijk meer afbeeldingen

Reina Prinsen Geerligsstraat, achterzijde Prinsen Geerligsstraat, Reina<br /><br />achterzijde<br /><br />datering: 1953, 09<br />collectie: Volkshuisvesting<br />vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.<br />(architect) Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.<br />(architect)  Foto Beeldbank, september 1953

Reina Prinsen Geerligsstraat, achterzijde Prinsen Geerligsstraat, Reina

achterzijde

datering: 1953, 09
vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.
(architect) Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.
(architect) Foto Beeldbank, september 1953

Joost Baumeister

R.P. Geerligsstraat 20hs 1954-1966

Ik woonde op 20hs van 1954 tot 1966. min zuster gaf enige namen die zij zich nog herinneren. Toen we daar kwamen waren wij een van de eersten die op de straat wooden. Sommige dingen dat ik me herinner was voetballen met een tennisbal op het pleintje voor ons huis en de twee bomen waren de goals. Waar de Henri Coenradistraat straat onder het gebouw gingen we soms koppen met een bal.
Aan de overkant bijna op de hoek no. 23? waren de familie Bergman op Hs en op de 3rd verdieping de van Rosmalens, met wie ik eens een draad met 2 papercups onze eigen telefoon maakten. Toen de televisies pas uit kwam hadden we soms 15 kinderen over om naar de kinder TV programmas (Pipo de Clown en Mamaloe) te kijken op Woensdag en Zaterdag. Tijdens Oud & Nieuw werden 20-30 kerstbomen verbrand na twaalf en sommigen schoten vuurwerk op terwijl iedereen op het balkon stonden te kijken. Ik heb nog een filmpje waarop ik probeerde te schaatsen op houten schaatsen met veters op de gracht.
Aan de overkant was het park pas nieuw waar we gingen vliegeren met de vlieger, gamaakt door mijn zwager Ronnie Boellaard. Ik ging ook vaak badminton met de jongen van Rosmalen (soms voor uren).
Herinneringen ook met mijn moeder nnar de Markt op Sloterplein met mijn autoped om de tassen de dragen. (Rookworst bij de Hema, Pica de fotowinkel, gerookte makreel en haring by de vis winkel, Snoep en koekjen van Flaming, Indische spijzen bij de Spar naast de boekwinkel (kruispunt Burg de Vlugt en Burg. Fok), de Groenteboer, de Gruyter (chocolate repen voor 10ct), de bakker (lekker vers brood 'sochtends vroeg van de achterkant, de Volkskrant (vlug de sports pagina lezen op weg naar de Klaas de Vriesschool). Lijn 13 de tram.
Ofschoon ik nu al 53 jaar weg ben van daar het lijkt alsof het gisteren was. Alleen het word moeilijker alle namen te herinneren. Ik vraag me af of er nog iemand in die straat woont vanaf de 50's of 60's. Zelfs hier in Amerika komen we in contact met families die in onze straat woonden. Vorige maand sprak ik zelfs met Rineke Dieters (nu in Houston Texas) die op No.10hs woonde en waarmee ik op toneel stond toen zij in de 4de, en ik in de 2de klas was in een uitvoering van Repelsteeltje speelden.
Hoop van anderen van die tijd te horen.
Het Beste, Joost
Ook voor Sylvie, Ankie en Ferry

Hans Dijk

2e keer

Tot horens c.q. een schrijven van iemand. Groetjes oude straatgenoten.

Hans Dijk

Hoi Evie, Hier een vriendje van je broer Richard

Inmiddeels heb ik je een mail gestuurd, met de vraag of je meer weet van de Broertjes Richard en Peter Kleinsma, broertjes en zusje Van Dongen, Joke Kolsteeg, fam Roggeveen. Dit zijn de namen die me zo te binnen schieten. Zou graag horen of er mensen zijn die meer weten over de genoemde namen.

sylvia,anneke,ferry,joost baumeister

Wij kunnen ons nog een paar families herinneren van de jaren 1953-1960 wij woonden op number 20hs. ik herinner mij de families pereira,kaldenhoven,ducker,rumimemper
vermeulen, dekorte,snijdelaar,holla,zondervan,

Sylvia,Anneke,Ferry,Joost Baumeister1953/1968

Re: Reina Prinsen Geerligstraat 20 huis

Hallo Evie,
Wat leuk om jouw E mail te lezen.Brengt definitief herinneringen op.Misschien hebben we nog samen gespeeld op het platje voor ons huis.Ik ben nu 69.We woonden daar geloof ik toen ik
13 was.Ik ging naar school op de Mulo ,Burgemeester Tellegen school.De laatste tijd denk ik vaak om contact te zoeken met
oude schoolvrienden mijn laatste jaar was 1957 toen ik mijn diploma kreeg.Misschien kan het van jouw Email gebeuren.

Ans muller

Hallo Evie

Hallo Evie,
Wij woonde op nr 19 hs,ik herinner mij jou wel we zaten met jou op de trap bij jullie, jij was nog geen jaar(een baby)met Roosje Suze en Jeanne.Mijn broer Koos was vriend van jou broer George en mijn broer Tonnie was vriend met Freddie, Jonnie en Richard.Ik herinner mijn jou familie nog goed.Wij speelde vaak in de box,Het was een leuke tijd.Er wonen geen oude bewoners meer ik kom er ook nog weleens. Ik hoop nog wat van jou te horen of misschien van Roos of Suze.
Groetjes Ans

Re: Reina Prinsen Geerligsstraat 15 huis

Per toeval hier terecht gekomen.

Bij de naam Reina gaat iets dagen maar weet het niet 100% zeker.

Ik ben de kleinzoon van Bob en puck Idzardi.
Bekende namen?

Groeten Martin Idzardi

Hoi Evie,

Wat leuk, ik zoek eigenlijk een site van Hedy, mijn zus. Dus ik klik Idzardi aan en dan zie ik jouw verhaal. Al lezende herken ik de dingen. Brings back sweet memories. Spannende verhalen vertellen in de kelderbox. Knikkertje op het plein, dievie met verlos, de bloesem op het plein, de geur van vers gebakken brood en inderdaad achterom 's morgens vroeg brood halen bij de bakker, vlinders vangen bij de vlinderbomen achter het huis (volgens mij hebben we ze allemaal uitgeroeid) Tarzan en Jane in het park. Volgens mij mochten wij alleen maar de hut vegen. Heette jouw broertje niet Tommy?
Ik hoop dat je reageert ik zou het leuk vinden je te spreken.
Groetjes Deetje