Nieuwe speeltoestellen

Bewoners kiezen in Osdorpse buurten

Stemmen voor de leukste speeltoestellen, rechts wethouder Jesse Bos Foto: Jaap Wals, december 2010

Plannen gaan door

Wordt het de robuuste enkele schommel, de wip of de dubbele schommel “om wedstrijdjes schommelen op te doen”. De meningen waren wat betreft de te vernieuwen speelplek bij Boutenburg niet verdeeld: een dubbele schommel moest er komen, vonden de jonge en oudere stemmers unaniem vorige week in de Garage Notweg. Hier organiseerde het stadsdeel de speeltoestellenverkiezing. Speeltoestellenwethouder Jesse Bos was er ook en was blij dat ondanks alle bezuinigingen deze plannen gewoon doorgaan. En ja, werd toegezegd, er zou worden toegezien dat de speellocaties geen hangplek worden waar oudere jeugd de omwonenden ’s avonds laat kunnen lastig vallen.

Pleinplakkers

Ook voor pleinplakkers – een nieuw woord voor de leek en het bleken kleurrijke, slijtvaste pleinversieringen te zijn – werd gestemd. Er kon worden gekozen voor een hinkelbaan in de vorm van een raket of van een slang, voor een rechtoe-rechtaan baan of voor een zonnewijzer, waarop uiteraard ook prima gesprongen kan worden. De slangenhinkelbaan won op locatie Boutenburg (maar dat was nog niet exit voor de zonnewijzer, zult u straks merken).

Spannend

Ook voor de speelplek bij Remijden even verderop werd door bewoners gestemd. De huidige schommel daar wordt veranderd in een schommel met ook een peuterzitje om daarmee de jongere doelgroep tegemoet te komen. De evenwichtsbalk verdwijnt en er komen op deze locatie twee nieuwe speeltoestellen bij. De bewoners konden woensdag stemmen voor verschillende klauter- en glijtoestellen. Uiteindelijk werd het een toestel met glijbaan en brandweerstang. Deze komt op de plek van de evenwichtsbalk met daarbij – daar is ie! – de zonnewijzer op de grond. Op de nu nog lege plek naast de zandbak komt een spannend, hoog speeltoestel met veel klimelementen (klimwand, buizen, hangnet) en een duikelrek. Wethouder Jesse Bos staat al te popelen voor de opening.