Welkom Barry en Mohsine (de nieuwe buurtregisseurs)!

7 Fans

Het is een regel: elke vier tot zes jaar wisselen buurtregisseurs van wijk. En dus vertrokken Marco van Bruggen en Marcel Huizing uit buurt 3 en 4 om plaats te maken voor de nieuwe buurtregisseurs. Een kennismaking met een geheel nieuwe Mohsine el Mazouni en met Barry Kriele, geen onbekende in de buurt.

Barry en Mohshine Buurtregiseurs: Barry en Moshine Buurtregisseurs Moshine en Barry

Nee, hij heeft geen heimwee naar Amsterdam-Oost. “Ik begin het hier al een beetje te kennen. En ja, ik heb het Carillon al horen spelen op Plein 10-45!” vertelt Mohsine el Mazouni. Tien jaar werkervaring in en rondom de Linnaeusstraat heeft hij achtergelaten om buurtregisseur in de buurt rondom de Slotermeerlaan te worden. “Een hele verandering en ook een hele uitdaging!” aldus de nieuwbakken buurtregisseur. Minder nieuwbakken in de buurt is zijn collega Barry Kriele, voormalig hoofdagent bij het politiebureau aan de Lodewijk van Deysselstraat. En dus bekend met buurt. “Dit is een veelzijdige wijk. Jong en oud, verschillende culturen, veel winkels.”

Geen getto

Maar geen gemakkelijke buurt, toch? Kriele: “Dat valt best mee. Door het uitvergroten van zaken, wat de media doen, lijken dingen soms erger. Ja, we hebben hier hangjeugd, maar alles is hanteerbaar. Het is hier geen getto. Dit is een gewone buurt waar mensen werken, waar jongeren naar school gaan. Dat het wel eens botst tussen mensen is heel normaal.”

Mede dankzij de inzet van de buurtregisseurs gaat het steeds beter. El Mazouni: “De afstand tussen politie en burger is door de aanwezigheid van de buurtregisseur kleiner geworden. Mensen kennen hun eigen buurtregisseur of weten dat we heel benaderbaar zijn. Ze kunnen ons aanspreken. Dat vergroot de leefbaarheid.” Samen met de buurt willen El Mazouni en Kriele zorgen dat de buurt veilig wordt en blijft. Vertrouwen is daarbij een sleutelwoord. Praten waar het kan en optreden als het moet. El Mazouni: “Ik wil graag goede contacten met de jongeren opbouwen. Tot een punt komen waarop we elkaar gemakkelijk kunnen benaderen.” Kriele: “Ook dat is een van mijn doelen. En zorgen dat mensen prettig wonen en zich betrokken voelen bij hun buurt.” Op 28 februari houden de buurtregisseurs in het Tuinstadhuis een bijeenkomst over senioren en veiligheid om bewoners tips en advies te geven.

De buurtregisseurs kunt u bereiken via het algemene nummer 0900-8844. Ze zijn dagelijks te vinden op het Steunpunt Leefbaarheid en Veiligheid aan de Slotermeerlaan 150.

gepubliceerd op 22 januari 2006

tuinstedeling

geen getto ?

Ik weet niet of ze met hun ogen dicht op straat lopen of dat ze het niet willen zien maar het is hier wel een getto. Als jullie wat meer straten zouden lopen, dan zie je de vernielingen dat op kosten van de gemeenschap gemaakt wordt, en je kan er nog een heterdaadje van maken ook.
Het is in slotermeer normaal dat kinderen het trottoir openbreken rond lantaarnpalen en straathoeken en met de tegels gaan gooien. Niemand zegt er wat van, ook de ouders niet. En jullie lopen mooi weer te spelen. Laat het even aan de bewoners over om te weten hoe het hier is om te wonen en te leven inplaats dat jullie hun gaan vertellen hoe het hier is.