Prof. Dr. H. Kraemerschool in 1970 (deel 1)

Ik wil met jou nog een keer door de school lopen.

Prof. Dr. H. Kraemerschool in 1970 Foto: collectie Hilbert Steensma

De blauwe deuren worden geopend en vastgezet aan de daarvoor bestemde haken.
Ik stap de hoofdingang binnen. Voor mij een grote zaal. Ik loop door langs het podium aan de linkerzijde. Ik heb hier minstens één keer op gestaan.
Net voorbij het podium kan ik links af en kom ik bij de twee 'afgelegen' lokalen.
Hier krijg ik les van mevrouw Bouwma. Ik werp een blik naar binnen en draai mij om teneinde mijn weg door de school te vervolgen.

Aan de rechterkant staan kapstokken. Deze rij kapstokken vormt een natuurlijke afscheiding tussen de diverse ruimtes aan mijn linkerhand en de grote zaal.
Hier zijn in een van de ruimtes de toiletten gesitueerd.
Als ik verder loop kom ik de kamer 'van de hoofdmeester' tegen. Hier gebeuren belangrijke dingen. Vergaderingen, rapportbesprekingen ... Ik ben hier een keer binnen geweest. Reden? Ik zou het niet weten.

Fascinerend keek ik toen naar het enorme koffieapparaat. Bovenop de deksel was een dop van glas. Hierin zag je koffie opborrelen. Een heuse vulkaan!

Ik verlaat de kamer weer en vervolg mijn weg. Langs de tweede uitgang aan het Heyningspad 9. Dit is de uitgang voor schoolreisjes en de vrijdagse busreizen (met Spijker) naar het Sportfondsenbad-West.
Ik kijk naar rechts en overzie de zaal. Nu recht tegenover mij het podium.

"Ik denk even aan een van de projectavonden. Ik herinner mij een project over ruimtevaart of zo. Alle klassen werkten hier aan mee. De hogere klas had een echte periscoop gemaakt. Vanaf achterin de zaal kon je het podium zien!
Wat waren het mooie moment als je ouders mee kwamen naar zo'n avond en dat jij jouw werkstukjes kon laten zien."

Link naar deel 2.

Prof. Dr. H. Kraemerschool nu Foto: Google Streetview

nadije en mohammed

de beste school !!

is mijn school ik ben nu 8 jaar ik begon toen ik klein was maar nu nog staatds !!!! ik vind het altijd leu op die school ik heet nadije en mijn broertje zit ook op die school mohammed . hij is 6 jaar oud .