Meld je aan

Virtuele Pen

Onderdeel van: Rubrieken

Schrijfsters en schrijvers geven elkaar de Virtuele Pen door en schrijven stukjes over Amsterdam-(Nieuw)West. Zo ontstaat een ketting van verhalen die in deze rubriek terug te vinden zijn.

Deze rubriek is gestart in december 2011 en opent met een verhaal van Emma Boelhouwer die als journaliste in Het Parool regelmatig schrijft over Amsterdam Nieuw-West. Daarvoor woonde zij in de zomer van 2011 enkele maanden in een flat in Slotermeer om zo 'dicht bij de mensen' te zijn.
Shayne McCreadie is de tweede virtuoos die haar virtuele pen laat krassen op het scherm van onze website.
De derde penhouder is Alexandra Heinemeijer, haar bezoek werd naar haar huis geleid door de Laven van de buren.
In mei 2012 is de pen overgenomen door een BNW-er (bekende Nieuw-Wester): Hans Staphorsius, die verteld over zijn vader als tramconducteur op lijn 13.
Hij gaf de pen door aan Fred Berkholz die het woord Plopper niet mocht gebruiken van zijn vader en uitlegt waarom.
De volgende penvoerder is Catrinus Mak die het vuur van de vrede in Slotervaart beschrijft.