Hoezo, Amsterdamse humor?

7 Fans

Binnen enkele dagen moet mijn auto APK gekeurd zijn. Het is een oude auto, die eigenlijk aan vervanging toe is. Ik wil daarom niet al te veel kosten meer maken. De voorbanden voldoen niet meer aan APK-normen.

Nieuwe banden zijn duur, en ik heb al eerder goede ervaringen opgedaan met gebruikte banden. Op zoek dus. In Amsterdam-West is een autobedrijf dat tweedehands banden levert. Gebeld. De door mij gewenste banden blijken voorradig en kunnen nog dezelfde dag worden gemonteerd. Om mij te oriënteren waar ik ongeveer moet zijn stel ik de vraag: ‘Ik weet de Contactweg, maar op welke hoogte moet ik ongeveer zijn?’. In perfect Nederlands maar met een onmiskenbaar Zuid-Europese tongval komt prompt het antwoord: ‘Wij zitten op de vierde verdieping meneer …'

Hilbert

Willem Verbruggen

Zuid-Europees

Later die dag bleek mijn vermoeden juist: de eigenaar van het bedrijf die ik aan de telefoon had, was van Turkse afkomst. En inderdaad, het betreffende bedrijfspand had helemáál geen verdieping....
Qua humor was deze man uitstekend geïntegreerd in het Amsterdamse!

Joop Komen

verdieping

En dan te weten dat op de hele Contactweg niet één gebouw is met meer dan 1 verdieping, dus echte Amsterdamse humor.
Maar was het nu een Zuideuropese tongval of een Noordafrikaanse tongval?