Nickeriestraat

In de serie Oud en Nieuw

Amsterdam-West
De Nickeriestraat, gelegen in de West Indische buurt in stadsdeel West, de kaart is een uitgave van G.v.Paddenburg te Amsterdam, ongedateerd, maar geschat in 1950 Ansichtkaart: collectie Jan Wiebenga

DeNickeriestraat in circa 1950 en in 2012

Voor mensen die in deze buurt opgegroeid zijn; google dan naar de ‘Historie van de Pieter Oosterleeschool’, voor veel buurtgegevens, schoolfoto’s, verhalen, enzovoort.

Nickerie is een district in het noordwesten van Suriname en ligt aan de monding van de rivier de Corantijn, grensrivier tussen Suriname en Guyana. De hoofdplaats is Nieuw-Nickerie, gelegen aan de rivier de Nickerie. Een andere bekende plaats is wageningen.
Het distrikt Nickerie grenst in het noorden aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan distrikt Coronie, in het zuiden aan distrikt Sipaliwini en in het westen aan Guyana.
Bron: Wikipedia

Bekijk meer afbeeldingen

In deze straat is niet veel veranderd, alleen de bomen zijn gegroeid, de kinderen zijn verhuisd, de fietsen zijn gebleven en de auto’s zijn gekomen Foto: Jan Wiebenga, 8 september 2012