Mercatorplein en de familie Zwaneveld

Oproep

Auteur: Bert Otte

Wie weet er iets over de familie Zwaneveld die in de toren van het Mercatorplein woonde?

Toren Mercatorplein Foto: Ruud van Koert

De vader had er zijn werkplaats en hij hield duiven. Ook hun dochter werkte daar en speelde een keer 'Assepoester'.
Wie weet meer over deze familie?

Bert Otte

Bekijk meer afbeeldingen

Mercatorplein, Amsterdam West, circa 1927, gezien in noordoostelijke richting, met tram van lijn 7. In het midden de Jan Evertsenstraat. Deze foto is waarschijnlijk vanuit de zuidwestelijke toren gemaakt Ansichtkaart: collectie Jan Wiebanga Briefkaart van Jan Wiebenga

corry de groot

herinneringen aan de Hoofdweg

Hallo Ans van 't Hoff,

Helaas kan ik me jullie niet herinneren, ik ben geboren in 1955, heb wel tot 1976 gewoond op de Hoofdweg 298. Als ik het goed heb, hebben jullie zeker boven de gebakswinkel gewoond van de fam v.d. Zeijden?

Groet

Corry

Carla dekker- Zwaneveld

Fam Zwaneveld

Hallo, ik ben carla Zwaneveld, ik woonde met mijn moeder "Beppie"op de hoogste verdieping van de toren.
Mijn Opa en Oma woonden in de mercatorstraat op nummer 7.

peter schaink

mercatorplein

Bert Otte dat was mijn moeder Alie die daar woonde en mijn moeder woont nu al jaren in Lelystad

Ans van 't Hoff

Herinneringen aan de Hoofdweg

Hallo Corry,
Ik ben geboren op de hoofdweg 292 in 1946 en heb daar tot 1959 gewoond.Onze beneden buren waren de heer en mevr. Blonk van de kledingzaak waar jij boven woonde. In jullie portiek speelden wij vaak en af en toe mochten we een boodschap doen voor de ijsman. We kregen dan een ijshoorntje van 5 cent.Ik heet Ans van 't Hoff en mijn broers heten:Peter ,Jos en John. Aan de overkant woonde de familie Wakker en hun kinderen Gerard ,Ans en Paula. Misschien herinner je nog iets van ons?
Ik zou het heel leuk vinden om er iets over te horen.

Ans

John Zwaneveld

Fam Zwaneveld

Beste Bert,
Hier woonde mijn grootvader en is mijn vader opgegroeid (beide inmiddels overleden). mijn tante die indertijd tot Assepoester is gekroond leeft nog en woont in Canada.

corry de groot

mercatorpleinbuurt

Wat een nostalgie! Toevallig servend kwam ik op deze site! Zelf ben ik opgegroeid op de Hoofdweg (boven de essogarage, kledingzaak Blonk en de ijswinkel). Vlakbij het mervatorplein, vanuit ons raam keken we uit op de mooie roze bomen, helaas zijn die nu weg.

Leuk deze site!~

Groeten