Speeltuin Hoofddorpkwartier

Auteur: Ger de Lange
Hoofddorppleinbuurt

Foto's ingezonden voor de Verhalen(en foto-)wedstrijd Arm & Rijk

Speeltuin Hoofddorpkwartier - foto 1 Foto: familie-archief Ger de Lange

In het familiearchief vond ik nog wat foto's die gemaakt zijn in de speeltuin Hoofddorpkwartier aan de Theophile de Bockstraat, circa 1960/1962.
Hier speelde arme en rijk gewoon met elkaar, want in de speeltuin was iedereen gelijk.

Er staan mij onbekende kinderen op.
 Misschien herkent iemand zichzelf of ziet bekenden?

Naar alle ingezonden verhalen en foto's.

Speeltuin Hoofddorpkwartier - foto 2 Foto: familie-archief Ger de Lange

Speeltuin Hoofddorpkwartier - foto 3 Foto: familie-archief Ger de Lange

Speeltuin Hoofddorpkwartier - foto 4 Foto: familie-archief Ger de Lange

Speeltuin Hoofddorpkwartier - foto 5 Foto: familie-archief Ger de Lange

Speeltuin Hoofddorpkwartier - foto 6 Foto: familie-archief Ger de Lange

Frits Huis

De naam Van Gangelen

Ik las de naam Jan van Gangelen, die naar Canada geëmigreerd was. Ik was bevriend met zijn broer Lex. Heb me vaak afgevraagd hoe het hem is vergaan.

Ria

Speeltuin

Vroeger speelde we hier vaak. Een buurvrouw bij ons aan de overkant uit de Haarlemmermeerstraat zat in het bestuur en stuurde mij en mijn zusjes altijd weg..ze zei dat we geen lid waren en daar dus niet mochten komen.  Dus was altijd oppassen geblazen. Nare vrouw.😦

Gerrit Visser

Ik woonde ook in Stolwijkstraat

Net beneden Jaap Kok :-)  Wij waren terug gekomen uit Canada in 1955, en dan weer daar naar toe ge-emigreerd in 1958. Ik herinner nog de ProRege School, knikeren en ook de zolder kamer waar mijn groot-vader soms fietsen repareerde.

Een school genoot uit de Stolwijkstraat, Jan v Gangelen, verhuisde naar St Catharines, waar ik nu woon.

Natuurlijk speelden wij ook op de sand tereinen aan de andere kant van de Westland gracht.

Prachtige herinneringen

Jaap Kok

Herinneringen

Ik ben geboren in 1942 in een gezin met 6 kinderen in de Stolwijkstraat. We hadden het echt niet breed, maar mijn ouders vonden het wel nodig, dat we lid werden van HDK. Ik heb daar dus ontzettend veel gespeeld. De vereniging was heel actief: er was een korfbalafdeling en ook een drumband, herinner ik mij. In de vakanties was er vaak een film, in het Victoria-theater op de Sloterkade. Bijzonder was de organisatie van de opvang van kinderen uit het Watersnoodgebied in 1953. Op zo'n flatje van ca. 70 m2 woonden we met z'n achten, maar er kon tijdelijk best nog wel eentje bij. Wij hebben nog jarenlang contact gehad met een meisje uit Arnemuiden. Voorzitter van HDK was toen meneer Ringers, hij liep vaak voorop bij de drumband. Ik zie hem zo voor mij.