Prachtige foto's

Slotermeer

Van André Bos uit Slotermeer kregen wij deze twee foto's voor het fotoarchief van Het Geheugen van West.

Sneeuwpret Tienhovenschool December 1968: Sneeuwpret bij de Tienhovenschool aan de Simonskerkestraat (foto: André Bos)

Bekijk meer afbeeldingen

Uitzicht Simonskerkestraat 21-4 Zomer 1969: uitzicht vanuit Simonskerkestraat 21 4-hoog. Met de kerk De Uitweg en de gymnastiekzaal van de Tienhovenschool (foto: André Bos)

Hans

Van Tienhoven school

Meester Ottema  komt uit groningen was is  getrouwd met Juffrouw Dorf (surinaams )

Ik heb bij hem in de toen 5e en 6e klas gezeten in bij gebouwen dacht  jaren 1967-1968

Groeten van Hans Knobbe

Edwin Saad

Van Tienhovenschool

Prachtige foto' s. Kan mij de tijd dat ik daar op school zat vanaf de eerste t/m de zesde klas nog goed herinneren. Het schoolhoofd was de heer Van Wees en ik had les van meester Ottema. Meester Ottema had toen heel veel kennis over uitheemse dieren en maakte daarvan op het schoolbord heel mooie krijttekeningen van, van dieren die in de jungle van Afrika voorkwamen. Het boeide mij enorm in die tijd. Ook kon hij dieren goed uit klei boetseren, ik heb toen nog een nijlpaard van hem gekregen die helaas in de loop der jaren is gesneuveld. Volgens mij was meester Ottema destijds getrouwd met een Surinaamse vrouw, die ook als juf les gaf op de Van Tienhoven school en woonden zij toen, hoe toevallig ook, op het Surinamerplein in Amsterdam.

In de gymnastiekzaal blonk ik altijd uit in het trefbal spelen. Ik werd nooit geraakt.

Tot 1974 in Osdorp gewoond, daarna verhuisd richting Hoorn.

Mario

Beide bovenstaande foto's horen bij stadsdeel Osdorp en niet Slotermeer !
Mooie foto's dat zeker wel.

Marcel Teeken

Jeugdsentiment

Ben er opgegroeid tot mijn 9e jaar en toen verhuisd naar Limburg.
Mooie herinneringen heb ik aan die tijd.

C.Slot-Helleman

Vlug en Vaardig Osdorp

In 1959 kwamen wij in Osdorp wonen aan de Witte KLok, alle kinderen
konden buiten spelen, de straat was een zandbak.
Er was haast geen verkeer. Winkels moesten er nog komen.
In okt.1961 werd door het Sportverband van Patrimonium sportverenigingen
Opgericht, ook een bibliotheek.
Vanaf die tijd ben ik actief met de vereniging, als bestuur en trainer.
Met veel plezier ! C.S.

in okt. 1961

Cisca Beurskens-Cornelissen

Simonskerkestraat

De foto's zijn precies zoals ik het me herinner. Wij woonden volgens mij, op nummer 23 in de Simonskerkestraat. Op het schoolplein hebben we leren fietsen en we speelden er 's avonds.
We keken uit het raam of lijn 17 voorbij kwam en liepen dan naar de halte voor de volgende tram, dan waren we altijd op tijd.

bevroren melk

Van Tienhovenschool, daar heb ik tot 1968 mijn basisonderwijs gehad. Met de klas van meester Kalf heb ik vorig jaar (2008) nog reuinie gehad. Op het "landje'werd gevoetbald, "fikkie gestookt" en met de slee van de heuvel af geragd. Blokkendozen waren het, de huizen, de scholen, de winkels. Maar in die tijd super om in te wonen. Ik kwam uit Amsterdam oost van een 3 kamer woning met een gezin van 10. In Osdorp kregen we een 6 kamer woning met tuin!!! En natuurlijk de evan Tioenhovenschool.

Jan van Galenbad

Ook ik heb daar zwemles gehad in de 50er jaren. Een van dingen die ik nooit zal vergeten is hoe koud het water daar was buiten de zomer. Ik woonde in de Orteliusstraat.

engelien

slotermeer

Ik heb leren zwemmen in het jan van galenbad.
op maandag en dinsdag en donderdag voor een dubbeltje en op woensdag 15 cent en zondag een kwartje. was veel geld.

Ik heb bij de nonnen op school gezeten de liduinaschool.

Yvonne Bauer-van den Bos

1967-1972 Van Tienhovenschool

Leuke foto, doet me echt denken aan de leuke tijd die ik op deze school heb gehad. Woonde zelf in de Clauskindereweg.
In de 6e klas bij meester Kist gezeten, die in die tijd een paar maanden les heeft gegeven op een school voor blinden in 't Gooi, maar uiteindelijk toch weer terug is gekomen op onze school.

Kees Zijp

JAN VAN GALENBAD

Is er ook een verhaal of verhalen over het Jan van Galen zwembad. Mijn vader was daar in de jaren 60 badmeester en ik heb daar ook mooie herinneringen aan over gehouden. Zelf woonde ik toen in Amsterdam oost maar in de zonnege vakantie's ging ik vaak zwemmen in dit openlucht bad, dat nog een gescheiden zweminrichting had voor vrouwen en mannen.
Mijn vader heet Marten Zijp en werd oom Martin genoemd. Er was in die tijd ook een ome Nelis die prachtig jordanese liedjes kon zingen en een ome Ben die een dansschool had. Ben Gobits heete die en de chef heete Shirt.Als er nog mensen zijn die hem herinneren of foto's hebben van het zwembad dan zie ik die graag tegemoet.
Met vriendelijke groeten Kees Zijp

Els Lindeboom

Simonskerkestraat 31, III

En daar heb ik een gedeelte van mijn leven gewoond. Op 3 hoog. Wij keken recht op het pad naar de tram zeg maar.
Het landje of het veldje, ja ik weet het nog. Kerstbomen uit de buurt ophalen en "fikken" op het veldje.

Groeten

Reina Hofstede

1965-1971 van tienhovenschool

Erg leuke foto.Dit kan ik mij goed herrinneren ,denk dat ik daar ook nog gespeeld heb . Van 1965 t/m 1971 heb ik er op school gezeten eerst bij juf Rusch-Sligte later bij meester Koek.Alleen de hoofd meester vond ik altijd zo streng overkomen" meneer van Wees" was zijn naam ,geloof ik.

COBY VAN LEUWEN VAN DRAANEN

MIJN JEUGD IN SLOTERMEER

KWAM ALS 6JARIG MEISJE IN SLOTERMEER WONEN IK DIE UIT A.DAM NOORD BEN GEBOREN ACHTER DE GROETEN WINKEL VAN MIJN OUDERS MET 7KINDEREN EN MIJN OUDERS IN EEN 3KAMER HUISJE EN DAN IN EENS EEN 5 KAMER WONING WAT EEN RIJKDOM WAS DAT HEB OP DE SLOTERMEER SCHOOL GEZETEN EN OP DE VOORTHUIZEN
SCHOOL EN DAARNA DE 1 NIJVERHEID SCHOOL VOOR MEISJES IN A,DAM OOST WEET NOG VEEL VAN SLOTERMEER DE TRAM DIE GEEN DEUREN HAD EN SNACKBAR IJPEN VOLKSDANSEN OP HET PLEIN GEWELDIG
DIE TIJD MET VEEL KINDEREN OP STRAAT SPELEN

Jan Luiten

Het landje

Leuke foto's zeg! Wij woonden op nr. 37-4 hoog. Het braakliggende terrein op de sneeuwfoto noemden wij het landje.
In 1968 was ik 12 jaar. Doe foto's geven heel goed de sfeer weer uit die tijd. Jammer dat er nu zoveel gesloopt gaat worden.