Uitnodiging 29e Van Eesterengesprek

Woensdag 18 december - Architectuurhistoricus Kees Somer over de CIAM & de rol van Van Eesteren

6 Fans

Modernisten, Avant-Gardisten en Functionalisten opgelet. In aansluiting op de tentoonstelling ‘De jonge Van Eesteren’ staan de succesvolle Van Eesterengesprekken dit najaar in het teken van de jonge architect-stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Op woensdag 18 december spreekt Kees Somer, werkzaam bij de directie Cultureel Erfgoed van het ministerie van OCW en als architectuurhistoricus gepromoveerd op de rol en invloed die van Van Eesteren had op de Congrès International d’Architecture Moderne (CIAM). Met als resultaat het boek De functionele stad.

Van Eesteren presenteert de analyse van Amsterdam tijdens het vierde CIAM congres 1933 Bron: Ven Eesterenmuseum

Vernieuwingsbeweging CIAM
De CIAM, met Cornelis van Eesteren van 1930 tot 1947 als toonaangevende voorzitter, was een serie Internationale congressen over architectuur, volkshuisvesting en stedenbouw, gehouden tussen 1928 en 1959 op verschillende locaties. Een organisatie van internationale architectonische avant-garde vormde ruim dertig jaar een dynamische en gezaghebbende vernieuwingsbeweging, met wereldwijd honderden leden onder wie prominenten als Le Corbusier, Walter Gropius en Sigfried Giedion.

Aanmelden
Aanmelden voor het Van Eesterengesprek doe je via aanmelden@vaneesterenmuseum.nl en de entree is e 5,-.

Locatie & tijd
Datum: woensdag 18 december 2013