Lokale Bekende Nederlander Youssef Yaghdi

Osdorp

Youssef met Job Cohen, Youssef met Margreet Dolman, Youssef met Hans Dijkstal, met Ahmed Aboutaleb, Jan Douwe Kroeske, Hakim, Lousewies van der Laan… Wekelijks staat Youssef Yaghdi in de Westerpost (altijd de Osdorpse editie, vaak ook in de andere) met een Bekende Nederlander. Inmiddels is Yaghdi zelf uitgegroeid tot een – lokale – Bekende Nederlander.

Youssef met Job Cohen

Wat begon als aardigheidje is uitgegroeid tot een running gag. Maar wel een serieuze ‘gag’. Iedere week staat Youssef Yaghdi in de Westerpost. Een piepklein stukje krant is inmiddels zijn vaste plek om zich op de foto met ‘…’ te laten zien aan de buurt. Met name in Osdorp, waar Youssef woont, is deze sympathieke man in een jaar tijd uitgegroeid tot een lokale Bekende Nederlander.

Na leuke reacties op de eerste foto van Youssef met een Bekende Nederlander (en soms Bekende Amsterdammer of Bekende Marokkaan) mailde Youssef me een volgende foto-met. En nog een en nog een. Bij verschillende bijeenkomsten zag ik Youssef met zijn digitale camera opduiken. Zonder schaamte, met de meest vriendelijke – gemeende – glimlach, zijn Potentiële Bekende Poseerder de vraag stellend: zou u met mij op de foto willen gaan? En niemand die nee zei. Hans Dijkstal niet. Gijs Staverman niet. Rita Verdonk niet. Allemaal poseerden ze met de Bekende Osdorper. Allemaal kregen ze daarmee een stukje in de krant, inclusief kort onderschrift met plaats, naam BN-er en activiteit.

Youssef is een normale man met een aparte hobby. Ik heb hem uitgedaagd. Graag zou ik ‘Youssef met Koningin Beatrix’ willen zien. Youssef heeft beloofd dat dat zal lukken. Dan krijgt hij van mij de voorpagina.

(In de rubriek COLUMNS staan de columns van Shirley Brandeis allemaal bij elkaar.)

Hakim met Youssef

Hakim met Youssef

Gijs Wanders met Youssef

Lousewies van der Laan met Youssef

super trots!!!

ja ja mensen ik ben super trots dat ik de nichtje mag zijn van Youssef Yaghdi!!!!!!

hij is de liefste oom die er bestaat!!! en iedere stukje in de krant van hem naast een bekende nederlander maakt mij nog trotser.

we zullen zeker nog meer van hem horen... let maar op!!!