Mijmeren

Getrouwd met het mooiste meisje uit de buurt

Hoofddorppleinbuurt

Ik las de reacties van de mensen in de Hoofddorppleinbuurt en ik zag veel bekende namen. Voor mij kwam alles weer langs.

Legmeerplein met links de ingang van de Weissenbruchstraat. De DKW-auto (rechts) was van mijn vader en staat bij ons voor de deur bij nummer 9. De kinderen speelden toentertijd [ik ook] met race-autos op een baan van zand welke met water hard gemaakt werd Foto: Beeldbank van het Stadsarchief, 6 augustus 1959

Ik ben Ruurd IJpelaar van de rijwiel- en bromfietszaak op de hoek van de Weissenbruchstraat en het Legmeerplein.
Deze zaak is door mijn vader in 1937 begonnen en na 70 jaar door mij gesloten. Ik woon nog steeds op het Legmeerplein in mijn ouderlijk huis!
En ik ben ook nog eens getrouwd met het mooiste meisje van de buurt: Anneke Snijders uit de Bennebroekstraat.

Met heimwee denk ik aan kerstbomen verbranden (Weet de jeugd van nu nog dat dit kan?), fikkie stoken in de Haarlemmermeerstraat op de rijweg (was toen opengebroken) en bootjes bouwen in de speeltuin onder leiding van Dik schippers.
En aan de 5 mei-feesten op het plein in de Woesduinstraat.

Genoeg gemijmerd, allemaal de groeten van
Anneke en Ruurd IJpelaar

Siebe de Roos

wat leuk om van je te horen!

Wat leuk Ruurd om een stukje van jou hier te lezen en ik hoop van harte dat het goed gaat met je. Fijn dat je nog in je ouderlijk huis woont.
Zoals je misschien nog weet hebben zowel mijn vader als ik decennia lang de fietsen bij je vader en jou gestalt (van 1958 tot 1988!) en laten repareren en ook fietsen bij je gekocht. De trap naar de stalling was uniek en de telefooncel die jullie naast het kantoortje hadden bracht ons vaak uitkomst voor dat we zelf telefoon kregen in 1967. Wij woonde in de Weissenbruchstraat 35-III op de hoek van de Haarlemmermeerstraat boven Doevendans en tegenover VANA. Twee jaar geleden heb ik nog even in de stalling mogen kijken van de huidige eigenaar, het bracht weer vele goede herinneringen boven. Ik wens je alle goeds Ruurd!

Vriendelijke groet,
Siebe de Roos