Hondenvoer en eendagskuikens

Gisterenmiddag tijdens een wandeling in Geuzenveld, vlakbij de kinderboerderij zag ik opeens een ooievaar maar heel snel kwam nummer twee aanvliegen. Een aardige bewoner kwam meteen naar buiten met een bakje met enkele eendagskuikens, een lekkernij voor de vogels.

Zij kwamen steeds  dichterbij, genoten met volle teugen. Vervolgens werd een bakje met hondenvoer neergezet en dat was ook smullen. Opeens verscheen een vijand, de reiger! Ja, geef hem ongelijk, gratis voer is nooit weg toch maar, hij kreeg geen kans, werd heel snel weggejaagd.

De bewoner wist te vertellen dat zij al 5 jaar komen. Zij schijnen een nest te hebben in Halfweg. Er is een derde die geblesseerd is maar ook alle dagen komt. Hoe mooi is het om deze prachtige vogels in onze buurt te mogen bewonderen...

Mijnheer de Gulle Gever, hartelijk dank voor wat u doet!