Dromerig plekje

Geuzenveld

Veel groen verdwijnt uit Geuzenveld. Maar op sommige plekjes valt nog te genieten van rust en ruimte.

Natuur aan Albardagracht (2) Albardagracht, tussen de Cort van Lindenkade en de Kuil

Geuzenveld is razendsnel aan het veranderen. Het percentage groen per inwoner was eind 50er jaren nog reden voor bezoek door architecten uit de Benelux en Frankrijk. Maar door de Stedelijke Vernieuwing wordt het groen nu geminimaliseerd tot postzegeltuinen rond betontorens. Weg is het landelijk weidse uitzicht op een paar plekken na.
Maar rond de Albardagracht, tussen de Cort van der Lindenkade en de Kuil kunnen wandelaars nog genieten van rust en ruimte, samen met waterhoentjes, meerkoeten en de andere vogels van dit mooie natuurgebied.
In het najaarszonnetje werkt zo’n wandeling heel kalmerend en inspirerend: ‘Rozen verwelken, bouwsels vergaan maar de natuur blijft altijd bestaan!’

Natuur aan Albardagracht (3) Albardagracht, tussen de Cort van der Lindenkade en de Kuil

Natuur aan de Albardagracht Albardagracht, tussen de Cort van der Lindenkade en de Kuil