Mijn Ouwe School

Auteur: Erik Visser
Geuzenveld

Het lied "Mijn Ouwe School" is gebaseerd op onze oude lagere school in Geuzenveld, Amsterdam. Tijdens een reünie van mijn lagere schoolklas (1961/'67) zongen Wim & Fred verdienstelijk karaoke. Toen ik hoorde dat onze oude school afgebroken zou worden was het voor mij als muzikant/producer snel duidelijk en schreef dezelfde avond de tekst. Een paar weken later heb ik met Roger de muziek erbij gemaakt en opgenomen. Het heeft bij elkaar ruim een jaar geduurd om de hele productie rond te krijgen i.v.m. het filmen van de sloop van de school.

"Mijn Ouwe School" ©2017 Buma/Stemra 1020 399. De clip ©2018 Muziek: Erik Visser & Roger Heijltjes, Tekst: Erik Visser Producer: Erik Visser Vocalen: Wim van der Vaart & Fred van der Schild. Met dank aan: Joos Mooi, Winnie Schopmann, Fa. Dusseldorp, Tim Hulshof, Het Melklokaal Noordwijkerhout, Johan van Duivenvoorde, Gemeentearchief Amsterdam, Regionaal Archief Nijmegen, Henk Trapman.

Erik Visser, muzikant/producer en oud leerling van De Goeman Borgesiusschool.

Noot van de redactie: deze pagina met filmpje is kort uit de lucht geweest. Het was 2460 keer bekeken. Na herplaatsing is het tellen opnieuw gestart.

Marja Berkhoff de Weerd

Ik heb op de Goeman gezeten.

Ik heb ook op de goeman gezeten van 1964 tot 1970.

Ik heb bij Ton van Tubergen in de klas gezeten

Ik vind het een heel leuk filmpje, helaas wel weer een herinnering weg.

Het was een leuke school, van meester Helffer heel veel steun gehad toen ik in de zesde klas mijn vader verloor.

Ik ben nu bijna 65 en ben met vervroegd pensioen gegaan en geniet daar samen met mijn man van.

Wij zijn met december 43 jaar gelukkig getrouwd en 48 jaar samen.

Ik heb een dochter van 42 zij heeft een zoontje van 4 jaar dus we zijn trotse opa en oma, en we hebben een zoon van 37 die helaas verslaafd is aan de drugs en wij geen contact meer mee hebben.

Ton van Tubergen

Goeman lied / Dag oude school

Heel leuk gemaakt! Ik zat op de Goeman tussen 1964-1969, o.a. bij juffrouw van Oosten in de 1e klas. De klassenfoto in het filmpje is toevallig mijn klas met juffrouw van Oosten! Ik zat daarna o.a bij mevrouw Postma-Delorme, meester Beitschat, en de laatste jaren bij meester Bert Helfers, die toen ging trouwen met een juffrouw van kleuterschool de Kluut, waar ik ook op school had gezeten. Wij moesten de briefjes tussen die twee in de pauzes over het voetbalveldje brengen, heel romantisch dus.

Bert Helfer had in Ajax 2 gevoetbald, en daarom mochten wij alle pauzes voetballen op het veld naast de school. Onze meester was onze held want van Ajax (dat daarna 3 maal achter elkaar de Europacup won)!

Ik ben nu 64, heb over de hele wereld gewerkt, maar woon nog steeds in Amsterdam ( centrum). De Goeman heeft mij veel geleerd!