In Coronatijden (7)

Wat er in een maand kan veranderen

Na een aantal weken vakantie over een grens die weer open was gesteld (mondkapje op bij tanken en boodschappen doen) heb ik mijn (anti)coronaritueel van regelmatig een wandeling weer opgepakt. En zo loop ik mijn vertrouwde rondje aan de overkant van de Haarlemmerweg, door naar de Bretten en weer terug.

Amper een huisje te zien Foto: Ruud van Koert, juli 2020

Het eerste dat mij opvalt is de overweldigende hoeveelheid wilde bloemen langs het fietspad;  wit, geel, blauw, distels, rietpluimen. Teveel om op te noemen.

Wat een kleuren Foto: Ruud van Koert, juli 2020

Ook veel wit! Foto: Ruud van Koert, juli 2020

De hordes langsrazende wielrenners van de begin-coronatijd zijn zeker allemaal met vakantie of weer gewoon aan het werk op kantoor met anderhalve meter afstand. Een enkele komt mij met een flinke boog voorbij. Wat een ruimte!
Bij DWS is ook weer meer voetbaljeugd fanatiek aan het trainen.

Werken aan de afwerking mannen! Foto: Ruud van Koert, juli 2020

‘Hé kijk’, zeg ik tegen mijzelf, want niemand verder in de buurt: ‘de oversteek van de parkeerplaats bij de velden naar de Catharinakerk aan de Eliasstraat is klaar en ligt er glad rood geasfalteerd spiksplinternieuw bij, mét zebrapad én verkeerslichten.
Mooi, hoef ik straks terug niet een stuk langs de weg te lopen. En hopen dat het snelheid verminderend werkt.

Een mooie oversteek Foto: Ruud van Koert, juli 2020

Het dik uitgegroeide groen bij De Bretten dempt het geluid van de vernieuwde N200 tot licht geruis en het omhoog geschoten riet onttrekt de volkstuinhuisjes bijna helemaal aan het zicht.

Amper een huisje te zien. Foto: Ruud van Koert, juli 2020

De met houten speeltoestellen uitgeruste speelplek verderop bij Geuzenveld is leeg.
Zijn alle kindjes en hun vaders en moeders ook met vakantie? Er zit ettelijke meters verder een man een boek te lezen en een eerst druk telefonerend jong stel zoekt een stil plekje in de hoek van het terrein.
Ik kies een bank uit om het meegenomen deel Volkskrant te lezen.

Geen ouders met kindjes Foto: Ruud van Koert, juli 2020

De trein richting Haarlem, en misschien door naar het drukke Zandvoortse strand, doorkruist het landschap. Denk erom: daarin wel mondkapje op als je mee wil. Ik blijf liever hier in de zon en de frisse buitenlucht van groen Nieuw West.

Die gaan naar Zandvoort, al aan de zee...... Foto: Ruud van Koert, juli 2020

Anneke

Wat leuk !!!!!!!

Waarom weet ik niet maar ik toetste Coppelstockschool op mijn pc in,( heeft waarschijnlijk te maken met mijn leeftijd !!) en dan val je van het ene artikel in het andere.

Inmiddels woon ik al jaren niet meer in Amsterdam West maar ondanks de oorlogsperiode heb ik er nog steeds hele goeie herinneringen aan.

Ik vind je artikel leuk en kom nog wel eens bij je langs om te lezen.

Siebe de Roos

herinneringen

Erg leuk hoe je schrijft en om het te lezen. de mooie foto's van de weggetjes en bloemen doen mij denken aan de Riekerweg en Nieuwe meer/Jaagpad in de vroege jaren zestig. Mijmeren.....