Boeken huren by Piloo in de Jacob van Lennepstraat

Auteur: Jay Janssen
Boekhandel Piloo, Jac. van Lennepstraat  photo by Nico Terpstra  (1975)

Boekhandel Piloo, Jac. van Lennepstraat photo by Nico Terpstra (1975)

Ik heb van 1959 to 1968 in de Nicolaas Beetsstraat 100-1 (boven de schoenmaker) gewoond. Mijn naam toen was echter Hans Wijte (mijn ouders zijn gescheiden en mijn naam is veranderd, maar dat is een heel ander verhaal).

Gedurende mijn tijd in de Nicolaas Beets, huurde ik stripboeken en kinderboeken by winkelbibliotheek Piloo. Als ik mij goed kan herinneren, betaalde ik een kwartje per week voor een boek of stripverhaal. Vandaag vond ik eindelijk een foto van de winkel, genomen in 1975 door Nico Terpstra. Dit is misschien de enige foto en ik neem aan dat er (veel) meer mensen zijn die goede herinneringen hebben van mijnheer Piloo en zijn winkel. Als ik mij niet vergis, verkocht hij ook wat snoepgoed.

PS ik woon sinds 1983 in Japan, dus mijn Nederlands is niet meer wat het geweest is. :-)

Anita Piloo

Hoi Paola

Wat grappig om hier dit berichtje tegen te komen van mijn nicht.

Als jij wat meer te weten bent gekomen over onze opa zou ik het leuk vinden als je dit met mij zou willen delen, want ik ben ook erg nieuwsgierig.

Mvg, Anita

Max Ramali

Winkelbibliotheek - 2

In de Lootsstraat, tegenover de voormalige MacMillan pindakaasfabriek had je een sigarenzaak/bibliotheek(je).

Wij woonden 1960 tot december '67 op de Jacob v. Lennepkade 346-2.

Henk Beerendonk