Filialen
Een mooi staaltje ondernemerschap, een prachtig voorbeeld van een nieuwe generatie Amsterdammers. De lovende woorden vlogen vorige week donderdag door de lucht bij Anatolia. Het filiaal aan de Admiraal de Ruijterweg, door vader Bayrakceken in 1981 gestart, kent nu na het zusterfiliaal aan de Burgemeester de Vlugtlaan een nog grotere zus enkele winkels verder op dezelfde laan, op nummer 55.
Cacik
De opening van de nieuwe zaak was reden tot een groot openingsfeest, inclusief pers (print, radio en televisie), collega-ondernemers, Kamer van Koophandeldirecteur Martin van Eijl, wethouder Piet Dikken en Ibrahim Özgül, directeur van AGIAD, een organisatie ter ondersteuning van ondernemers. Ugur Bayrakceken, eigenaar van Anatolia, was dankbaar zei hij en uitte dat niet zozeer in woorden als wel in hapjes. Van cacik (yoghurt met komkommerstukjes) en russalatasi (huzarensalade op toast) tot yumurta dolmasi (gevulde eieren) baklava (bladerdeeg gedrenkt in suikersiroop).
Jammer
De burgemeester kwam langs, omdat “ik gehoord had over de belangrijke rol die Anatolia in deze buurt speelt, over de voortreffelijke zaak die Anatolia is en over grotere zaak die Anatolia nu heeft geopend.” Ugur Bayrakceken knikte dankbaar. Jammer, vond Cohen het, dat ie niet in de buurt woont om af en toe vlees bij Anatolia te kopen. Immers, Anatolia richt zich – alhoewel van Turkse afkomst - op alle bevolkingsgroepen. Cohen: “Dit is een prachtig voorbeeld van een nieuwe generatie Amsterdammers, waar wij veel plezier van kunnen hebben.” Wethouder Piet Dikken knikte aanvullend. “Dit is wat we nodig hebben in de buurt. Deze mooie winkel met betrokken winkeliers geeft aan waar we naartoe willen op de Burgemeester de Vlugtlaan.” Ugur Bayrakceken glimlachte dankbaar.
Gepubliceerd: 27 november 2008