Dodenherdenking op Plein '40-'45

Geuzenveld Slotermeer

Zondagavond 4 mei was er veel belangstelling voor de plechtigheid bij het monument en het Vrijheidscarillon op Plein '40-'45 in Slotermeer.

Dit jaar is het landelijk thema ‘Solidariteit: de ruggengraat van vrijheid’.

Hedy d'Ancona hield een toespraak en drie leerlingen uit de Nova College lazen een zelfgeschreven gedicht voor.

Verschillende groepen uit de samenleving legden kransen bij het monument.

Heel indrukwekkend was toen gelijk met het Blaasensemble van het Conservatorium van Amsterdam het Carillon het Wilhelmus speelde.

Na afloop van de herdenking was iedereen welkom in het Tuinstadhuis, voor een ontvangst met koffie en thee. De organisatie van de herdenking was in handen van Stichting Buurtbelangen.

Henny d'Ancona Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2008

Leerlingen van het Nova College Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2008

Het Vrijheidscarrillon Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 mei 2008

corrie voskamp

mooi gedaan annick

mooi gedaan annick mijn klein zoon heeft de fotos opgezocht voor mij je kreeg nog reacties bedankt corrie voskamp

ontroerend

De 4 mei herdenking maakt mij altijd heel emotioneel. En zolang ik me bewust ben van wat er in de 40'ger jaren heeft plaats gevonden zal ik ieder dankbaar zijn als zij iets zinnigs over die periode kunnen zeggen zoals b.v. Hedy 'd Ancona! Voor mij is zij geen hotemetoot, maar iemand aan wie die oorlog niet zonder slag of stoot is voorbij gegaan, net als in ons gezin.

Annick je hebt het mooi vastgelegd, bedankt.
Cor

Annick van Ommeren-Marquer

Re: geroerd

Gerard, wie jij ook bent, bedankt - in mijn taal MERCI - voor de complimenten.
Helaas moet ik toevoegen dat ik het niet met jou eens bent over Henny d'Ancona.
Haar toespraak was heel warm! Zij is heel erg bijbetrokken; na afloop konden wij met haar spreken, het is voor haar net zo emotionneel als voor velen van ons!!!

geroerd

ontroerend de deelneming te zien op de gezichten en in de houding van de geportretterden.
Mooi gedaan annick!

jammer vind ik het dat er weer zo nodig een bekende hotemetoot moet staan oreren, waaraan duidelijk te zien is dat ze zichzelf belangrijker vind dan die dodenherdenking.