Bouwen en slopen in Nieuw West

Auteur: An van Batum
Nieuw-West

Toen ik in 1955 ging trouwen moest ik gaan inwonen; een kleine kamer en zijkamer met gebruik van keuken.

De Schutterstoren als voorbeeld van het moderne bouwen Foto: An van Batum, oktober 2008

Ik zie mezelf nog lopen achter de kinderwagen, langs de nieuw te bouwen huizen in Nieuw-West in aanbouw. Een droombeeld waar ik niet voor in aanmerking kwam met één kind.
Ik vergaapte me aan de 'grote' kamers, de Bruynzeel keuken, de badcel met beton-emaillen, nee, geen tegels, dat was te duur en de extra slaapkamer voor mijn kind.

Nu worden langzamerhand al die woningen van toen gesloopt en vervangen door groter en hoger en duurder. Van de Tuinsteden, zoals ze heten, is weinig over.
Al dat groen, grasvelden, bomen en parkjes worden nu gebruikt om er nieuwbouw op te zetten, want de oude woningen voldoen niet meer aan de huidige 'wooneisen'.

Hier stond de Scheepvaartschool - op de achtergrond het nieuwe Sportcentrum Ookmeer Foto: An van Batum

Het enige groen zit nog overvloedig tussen de tegels.
Met weemoed zie ik Tuinstad veranderen in Flatstad.

Maar ja we willen allemaal grotere en nieuwere woningen en dat heeft een prijs.

rob Meeuwisz

Re: Fam van Batum

Dag Linda,

Ik ben Rob meeuwisz, een neef van Anja van batum ik ben de fam naam aan het onderzoeken en ben al aardig op weg.Het telefoon nummer wat je vermeld hebt, klopt niet heb ik gemerkt men neemt wel de telefoon op maar is geen familie van batum.

Misschien zie je dit bericht en kan je reageren.

Mijn mail adres:   r28inch@hotmail.com

groetjes Rob.

Anja van Ham

Fam. van Batum

Ben je al een stukje verder in je zoektocht naar het Familieverleden?

gr.

Linda van Batum

Alle Familie van Batum.

Ben blij met alle informatie. Ben al op de begraafplaats van mijn opa Guus van Batum geweest. Alleen mijn Oom Guus, die omgekomen is in een concentratiekamp ligt ergens in Hamburg. Opa is 42 geworden en Guus slechts 22. Graag wil ik met iemand in kontakt komen die satan de familiegeschiedenis weet. Weet totaal niets van de overige familieleden. Het liefst iemand die samen met mij een familiestamboom wil maken. Tuurlijk ken ik mijn ome Ben, hoewel het wel een einzelgänger was. Ome Joop leeft ook nog net als mijn vader. Alleen Papa laat niet veel los over de rest van de familie. Ben echt reuze geïnteresseerd in het verleden van mijn Opa en Oma.
Alvast reuze bedankt en hoop dat iemand mij kan helpen.
Mijn telefoonnummer is: 071-8880929.

Diana van Batum

(stief) opa

Mijn opa was Ben van Batum
Heb via sociale dienst archief info gevonden dat zijn vader een mercedes zaak in noord zou hebben en doodgeschoten werd door de Duitsers.
Zo even uit mijn hoofd.
Ben deze papieren tegen gekomen toen ik mijn biologische opa probeerde te vinden en wat stamboom onderzoek deed.
Vanwege mijn vader is het contact verbroken met de Familie van Batum.
Groetjes
Diana van Batum

Anja

August Theodorus van Batum was een broer van mijn opa

Hallo, ik ben een kleindochter van Gerardus van Batum, en ik weet dat August Theodorus van Batum actief bij het verzet was, gevangen is genomen, en in 24-07-1942 is gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte, zijn naam staat daar in het "doodenboek" vermeld.
Je kan hem op google terugvinden, met foto en info.

groetjes Anja

An van Batum

Hoi Linda
Ik ben een kleinkind van een broer van je opa Guus van Batum.
Mijn vader was Willem Frederik van Batum, zoon van Willem Frederik van Batum de broer van je opa Guus, ja ook hij.
Deze familienaam komt steeds terug in de familie.
Je ooms Ben en Joop heb ik nog gekend en ook je oma Reina, een heel lieve vrouw.
Je opa Guus is omgekomen in een concentratiekamp ik dacht in Arnhem als je meer wil weten moet je eens op Google de naam A. van Batum intikken want hij heette eigenlijk August van Batum.
Ik hoop dat je er iets aan hebt de familei band was niet zo hecht heb ik altijd begrepen, daarom vind ik het leuk om te horen dat de naam van Batum nog steeds bestaat.
Hartelijke groet, en als je nog eens wil reageren zie ik het wel
Lieve groet
An van Batum.

Linda van Batum

Familie

Goedenmorgen,
mijn naam is Linda van Batum geboren te Amsterdam Noord 29-03-1954. Mijn vader is willem frederik van batum en zijn vander heette Guus en mijn oma Reina. Ik weet dat ik nog 2 ooms heb, nl Ben van Batum en Joop van Batum.
Mijn vader is niet zo'n prater en ik ben heel benieuwd naar mijn afkomst.
Zou iemand mij verder kunnenn helpen?
groetjes,
Linda

Anja van Ham

Opa

Mijn opa was Gerard van Batum, een broet van Guus van batum, en na de oorlog naar Utrecht verhuisd... wie kent hem nog???

An van Batum

Bouwen en Slopen in Nieuw West