Kiekjes van Warmerdammers

Geuzenveld

Een foto van de Wigbolt Ripperdastraat in 1966/67 ongeveer. Mijn oudste broer en mijn twee zusjes staan erop en de andere twee kinderen herken ik niet.

Nog een foto met twee zusjes en mijn moeder en je ziet hier nog de auto's uit die tijd.

Op de derde foto zie je mijn moeder,mijn zusjes en mijn persoontje en ik weet dat ik toen achttien jaar was. Je ziet hier ook het beroemde (beruchte) muurtje van het welbekende C.B.R.

Op de volgende foto zie je de drie zusjes Warmerdam en het is leuk dat je ons naambordje ook nog kan zien. De trap van het portiek was een lekkere sigarettenplek.

Een foto bij het muurtje van het C.B.R. en je ziet de flat met het Coenhotel eronder aan de overkant.

Als laatste nog een foto van de Wigbolt Ripperdastraat en die brommer was van een buurjongen.

Gepubliceerd: 24 januari 2009

Klik hier voor alle verhalen van Marie-Anja.

ROOKSIGNALEN

GELUKKIG BEN IK 6 JAAR GELEDEN OOK GESTOPT MET ROKEN.
HEEL ZELDZAAM (1 X PER JAAR) DAT IK BIJ IEMAND ANDERS WELEENS EEN PEUKIE OP STEEK OM DAARNA METEEN WEER TE BESEFFEN HOE SMERIG HET EIGENLIJK IS, DUS DAT HOUDT MIJ ER WEL VAN AF IN FEITE.

TOT VOLGENDE KEER WEER,
DOEI DOEI

Marie-Anja

Rookgenot

Hoi Paula

Wat een giller hè, dat gerook van ons allemaal. We keken wegens geldgebrek de peuken uit elkaars mond en Hendrik-Jan en ik waren bondgenoten in het opvangen en herverwerken van peuken. Het was een andere tijd wat rooktolerantie betreft en ik ben heel blij dat ik in deze harde antirookmaatschappij niet meer verslaafd ben aan de sigaret!!!

wigbolt , vervolg op vervolg

daar ben ik weer, het schiet mij te binnen dat ik ooit shag had gepikt van mijn (helaas overleden) pa.
Gebroederlijk met mijn broer Fred uit het raam hangend en "stoom"afblazend, merkte ik niet dat mijn pa ineens naast mij stond en terwijl ik rooksignalen gaf naar het publiek beneden mij, o.a. Hendrik Jan stond daar omhoog te kijken en te hopen dat ie mijn peukie kon opvangen, trok mijn pa het giga lekkere shaggie uit mijn snavel, met een preek waar menig dominee jaloers op zou zijn geweest.
wat een afgang toen die peuk naar beneden flikkerde en alsnog in handen van de vijand (lees: Hendrik, haha) kwam.
Ik moet nog lachen (toen niet) als ik er aan denk.
doei doei

Heel goed van je dat je niet meer rookt.

Ik ken iemand die poetst de hele dag haar hele huis het ziet er super blinkend uit. Ze rookt als een ketter en dat is juist het paradoxale aan dit, haar huis is schoon en in haar longen ligt een asfaltpaadje en stinkt het.

Begrijp jij nog iets van de mensheid , ik al lang niet meer.

Marie-Anja

Roken

Hoi Anonimo

Ik rook al meer dan dertig niet meer en begin er ook niet meer aan. Het kostte mij heel veel moeite om te stoppen maar ik moet eerlijk zeggen dat mijn huisje (toendertijd half woninkje aan de Wittenkade) nog nooit zo schoon was geweest. Dus weest gerust het valt allemaal wel mee met mij.

Groetekes van Marie-Anja (hoest hoest)

Roken

Hoi Marie-Anja. Hoe lang rook jij eigenlijk al en hoeveel per dag ??

Tine-Marie Salis-Warmerdam

Wie is Tine-Marie

Ik ben niet het streeptruitje, ik ben in het gele rokje, en ik sta op de foto eronder, toen ik nog lang haar had. Na vele jaren zeuren van mijn moeder heb ik het op mijn dertiende af laten knippen, zie de foto's erboven

Tine-Marie

Wie is nou Tine-Marie ? Die met dat streeptruitje ?
Ze doet me een beetje denken aan Pippi langkous.

foto van vroeger

Hoi Marie-Anja
Ik vond het erg leuk deze foto's terug te zien, vooral omdat ik er een paar niet in mijn bezit heb. Ik kan mij nog herinneren dat deze foto's gemaakt werden en wij expres gekke gezichten trokken. Ik vind jouw verhalen en andere verhalen op deze site erg leuk en maken veel herinneringen los over vroeger. Vooral het buitenspelen op de dijk en het park en in de speeltuin achter ons flatgebouw. Menige uurtjes doorgebracht in de zandbak daar. Ik hoop nog veel te lezen.

Marie-Anja

reactie op Channah

Hoi Channah

Wat leuk dat jij reageert en ik heb inderdaad bij je zusje Toos in de klas gezeten. Het is ook zo dat de broers en zussen die een paar jaar ouder waren voor ons een beetje buiten beeld bleven. Er waren zoveel kinderen van onze eigen leeftijd en je had altijd wel iemand om mee te spelen. Ik hou trouwens ook nog steeds van wilde bloemen.

Marie-Anja

reactie op wilma

Hoi Wilma

Dirk-jan kwam gisteren bij ons eten en ik heb de groeten van je gedaan en hij was daar zeer content mee. (zijn eigen woorden). Verder gaat het goed met de hele familie. Het is helemaal niet erg dat jij alles wilt weten want daardoor komen er ook steeds meer herinneringen boven van onze jeugd in Geuzenveld.

Herinneringen

Wat een herinneringen allemaal!
Vergeet niet mijn groeten te doen aan je broer Dirk-Jan.
Het feit dat ik niet vergeten ben hoe ik steeds weer keurig door hem ben thuis gebracht, wil toch wat zeggen.
Hoe is het met hem? En met je zusters?
En ook Peter-Paul? Alles goed.
Ik ben niet nieuwsgierig, wil gewoon graag alles weten!

Groet,

Wilma

Ps. Doorgaan met schrijven en foto's plaatsen!
Ik, en zo te lezen, genieten er van.

Warmerdamkoppies

Ik heb weer eens even bijgelezen op 'Het Geheugen'.
Ik kan mij de familie Warmerdam herinneren van de tijd dat jullie in de Wigbolt Ripperdastraat woonden. Wij woonden er om de hoek, in de Jelte Eelsmastraat. Ik heb je foto's bekeken, en herkende direct de Warmerdamkoppies. Volgens mij zat je bij mijn vijf jaar jongere zusje Toos in de klas, maar zeker weten doe ik dat niet.
Wat bijzonder was voor die tijd was dat jullie allemaal dubbele namen hadden. Hoewel dat ook wel even verwarrend was: we dachten eerst dat jij Mari-janja (aan elkaar geschreven: Marijanja) heette, en dat vonden we maar vreemd.
Ik was wat ouder dan jullie, dus heel veel herinner ik mij niet van jullie gezin. Wel herinner ik mij de landelijkheid van de Jacob Cabeliaustraat, waar Pastoor Nillessen woonde, naast de zusters van de Maria Reginaschool. Inderdaad stonden er vlakbij koeien, heel bijzonder voor ons stadskinderen. Het landje waar later het CBR verrees herinner ik mij ook nog goed, met die greppel in het midden. Daar vond ik op het eind van de eerste winter dat wij in de Jelte woonden (1957/1958) de bloemknoppen van het klein hoefblad, een plantje waar ik nog steeds blij van wordt als het in het vroege voorjaar bloeit.
Leuk al die herinneringen!

Groeten van Channah

Hoi Wilma

Wij lijken nog steeds op elkaar. Leuk hè die foto,s
Dirk/Jan wist ook nog dat hij jou wel eens naar huis bracht vroeger als je met Anne/Marie mee naar ons huis was gegaan.

Groetekes van Marie/Anja

Noodgeval

Hoi Sabien

Ja meid de tand des tijds gaat ook aan ons niet voorbij!!!
Wat leuk dat alles goed met jullie gaat en geniet je ook zo van het Oma zijn? Het noodgeval in de W.C. weet ik ook nog en we vonden het bar interessant allemaal. Persoonlijk maakt het mij niet uit wat iemand van de Warmerdammen vindt en ik geniet gewoon van alle positieve reacties. Het was inderdaad een leuke tijd en met soms ook verdrietige dingen. Wat dat betreft zal er voor de jeugd van nu niet veel veranderd zijn.

Groetekes van Marie-Anja

Sabien

wigbolt

Hoi Marie-Anja
Leuk hoor meid die site van jou.Ach met weemoed denken we nog wel eens terug naar die tijd.Mooie tijden ook wel eens verdrietige tijden,zoals de aan en uit relatie van Ton en mij.Maar het is allemaal goed gekomen hoor we zijn alweer bijna 36 jaar getrouwd en sinds vorige week ons vierde kleinkind gekregen we hebben nu twee jongens en twee meisjes en zo worden wij allemaal ouder en ouder maar mijn jaren uit de wigbolt vergeet ik nooit meer.Om 1 reactie heb ik mij best kwaad gemaakt en dat was de gene die zulke nare dingen over jullie gezin had geschreven nou als er iemand hard aan het werk was vroeger dan was het wel je moedertje.Ik kwam ook regelmatig over de vloer en er was niets mis met jullie gezin hoor.Ik kan mij nog herinneren dat wij met Peter-Paul in de achterkamer zaten en dat Peter-Paul zijn act op ging voeren van de incebiele(geen imbeciele) verkenner,wij hebben ons tranen zitten lachen ik weet niet of jij je dat nog kunt herinneren maar ik wel.Ook kan ik mij nog herinneren dat jullie eens 'n verstopping hadden in het toilet jij moest toen de loodgieter bellen we stonden samen in de telefooncel en je stond alleen maar te schreeuwen van NOODGEVAL IN DE WC.NOODGEVAL IN DE WC Ik ben ook dit voorval nooit vergeten.Nou meid ik zou zeggen ga lekker door met je leuke verhalen het is erg leuk om te lezen.Groetjes van Sabien.

Foto's

Wat een leuke foto's! En wat lijken jullie toch op elkaar.
Is dat nog steeds zo?

Marie-Anja

Buurjongen

Hoi Jelle

Het was zo'n leuke tijd in de Wigbolt en ik weet nog wel dat jij een lachebekkie was.

Marie-Anja

Schoon

Hoi Paula

Van die sambal weet ik ook nog en mijn moeder had al gezegd dat de mensen die dat huis kregen er een zware dobber aan zouden hebben.

Marie-Anja

Herkennen

Hoi Pieter

Wat goed dat jij jezelf hebt herkent op die foto en ik denk dat inderdaad Peter-Paul er ook op staat. Ik ga binnenkort in de fotocollectie van mijn oudste broer kijken en als er wat bij zit dan stuur ik ze op naar "het geheugen van west". Leuk hoor al die herinneringen en de stukjes van jouw hand en van je vader heb ik ook met plezier gelezen. (een beetje laat maar ik computer nog niet zo lang) (er is een wereld voor me open gegaan).