Kiekjes van Warmerdammers

Geuzenveld

Een foto van de Wigbolt Ripperdastraat in 1966/67 ongeveer. Mijn oudste broer en mijn twee zusjes staan erop en de andere twee kinderen herken ik niet.

Nog een foto met twee zusjes en mijn moeder en je ziet hier nog de auto's uit die tijd.

Op de derde foto zie je mijn moeder,mijn zusjes en mijn persoontje en ik weet dat ik toen achttien jaar was. Je ziet hier ook het beroemde (beruchte) muurtje van het welbekende C.B.R.

Op de volgende foto zie je de drie zusjes Warmerdam en het is leuk dat je ons naambordje ook nog kan zien. De trap van het portiek was een lekkere sigarettenplek.

Een foto bij het muurtje van het C.B.R. en je ziet de flat met het Coenhotel eronder aan de overkant.

Als laatste nog een foto van de Wigbolt Ripperdastraat en die brommer was van een buurjongen.

Gepubliceerd: 24 januari 2009

Klik hier voor alle verhalen van Marie-Anja.

Marie-Anja

Herkennen

Hoi Pieter

Wat goed dat jij jezelf hebt herkent op die foto en ik denk dat inderdaad Peter-Paul er ook op staat. Ik ga binnenkort in de fotocollectie van mijn oudste broer kijken en als er wat bij zit dan stuur ik ze op naar "het geheugen van west". Leuk hoor al die herinneringen en de stukjes van jouw hand en van je vader heb ik ook met plezier gelezen. (een beetje laat maar ik computer nog niet zo lang) (er is een wereld voor me open gegaan).

foto's

Hoi Marie-Anja, geweldig inderdaad, wat een leuke foto's.
Op de bovenste foto herken je 2 andere kinderen niet, volgens mij ben ik (links) dat, en je broertje Peter-Paul (rechts)
wat een mooie scherpe foto's nog. Ze zijn goed bewaard gebleven. En wat is die stoep nog breed hé, een heerlijk speelterrein op zich!
Onze flat staat er nog, het zou dit jaar tegen de vlakte gaan, maar het is uitgesteld tot medio 2010, aan onze kant van de Wigbolt komen geen nieuwe woningen, er komt een soort van parkje zoals ik gezien heb op een foto van de maquette, dus onze herinneringen blijven zoals ze zijn, en zullen niet verstoord worden door nieuwbouw.... des te fijner.
en dan; "de MUUR" is gelukkig plat, minder leuk is dat "ons" Muurtje ook plat ligt.... het zij zo.
leuk die stukjes van je... ik lees ze met plezier.

grtz. Pieter P.

foto's

hee Marie -Anja echt geweldig leuke foto's...zie mijn vriendinnetje Anne-marie( Annes) weer helemaal voor me nu zoals ze was..gweldige tijd he achteraf..Groetjes Jelle

wigbolt

hoi, ik zie dat er een (shame ) schrijffout in is geslopen,-heeft -moet zijn: hebben, haha.
ik had nog wat namen opgedoken in mijn hoofd, en hoe meer je leest, hoe meer er boven komt, heb jij dat ook? En die bouwput van het CBR, wat erg zeg om dat zo te zien, gatver.
Toen wij in de Wigb. kwamen wonen (ik denk 1968) viel er op de eerste dag een zak met kolen van het balkon naar beneden, was niet goed aangepakt door degene die op het balkon stond. Mijn moeder schaamde zich dieper dan diep voor de nieuwe buren en riep direkt om Spic en Span. Lachen!
Tevens trof mijn vader in het stopkontakt restjes sambal aan van de fam. Klop, raar maar écht waar, ik zie het nog zó voor mij.
Ik meld mij wel weer binnenkort, er komt vast nog veel meer "boven", doei doei

Marie-Anja Seitz-Warmerdam

reactie op Paula

Hoi Paula

Wat geinig dat je reageert op de foto's. Ik had toen zelf een fototoestelletje gekocht op het Lambertus Zijlplein en ik weet niet meer welke winkel maar het was een spijkertas met een toestelletje en een fotorolletje extra. En ja het is jammer dat alles gesloopt wordt maar het zal wel nodig zijn. De nieuwe huizen hebben waarschijnlijk meer plek voor al die apparaten van tegenwoordig. Ik hoop dat je de andere stukjes over de Jacob Cabeliau en de Wigbolt ook hebt gelezen.

'Groetekes van Marie-Anja

wigbolt

hoi Marie-Anja, wat heb je veel foto's zeg uit die jaren, en dat is maar goed ook he want er is/wordt gesloopt daar, zó jammer
En "het muurtje", wat heeft zich daar veel afgespeeld , een echte hangplek voor de wigboltjeugd. "Diepgravende"gesprekken werden er gevoerd, bovendien hadden we een geweldig afdak (cbr) voor als het regende.
Maar gesloopt of niet, niemand neemt ons de toffe tijd af die de meesten van ons daar heeft ervaren.
Herinneringen , heerlijk.
groetjes