Een kleurrijke plek

1 Fan

Elke zondag staan ze op de rotonde op de Burgemeester Röellstraat. De jongens van bloemenkraam Marion’s bloemen en planten. Henny Edwards (1959) en Peter Wever (1968). Ze wonen niet in de wijk, maar kennen heel veel bewoners.

Henny en Peter van Marion's bloemen en planten I wie, wat, wanneer, waar Henny en Peter van Marion's bloemen en planten

‘Zoveel verschillende mensen kopen hier hun bloemen. Amsterdammers, Turken, Marokkanen, bekende Nederlanders. We hebben zelfs een vaste klant uit België. Dit is zo’n kleurrijke plek! Het is momenteel ramadan en dan merk je echt dat er minder bloemen worden verkocht, maar als straks het Suikerfeest gevierd wordt, moet je dan eens opletten’, vertelt Henny enthousiast.
‘Soms lijken we net een informatiekantoor. Zoveel mensen vragen de weg, vooral naar het zwembad en de voetbalvelden. Bij kampioenschappen moeten we natuurlijk boeketten voor de winnaars maken’.
De bloemenkraam is geopend van 9 uur `s ochtends tot half 7 `s avonds. ‘Het is hollen of stilstaan’, zegt Peter. En dat blijkt, want tijdens dit interview komen er zo veel klanten, dat het maar moeilijk is om de heren tegelijkertijd te spreken. Zo staat er een bewoonster uit het Gerardhuis met de bel van haar rollator te rinkelen omdat ze roze roosjes wil kopen. De roosjes worden verpakt en netjes in de rollator gelegd. En dan komt er een jogger voorbij tegen wie natuurlijk ook een opmerking gemaakt moet worden. ‘Je bent nog fit hè?’, roept Henny. ‘Ik noem hem meestal opa, omdat ie net opa is geworden. Toen zijn dochter trouwde heb ik het trouwboeket en de bloemen voor op de auto gemaakt. Ze kwamen speciaal op de trouwdag even langs rijden om de auto te laten zien. Kijk, en dat zijn nou de leuke dingen!’

FIG02 wie, wat, wanneer, waar De bloemenkraam van Henny en Peter op de Burgemeester Roellstraat.

theo