Plastic speelgoed Luxor

De autootjes van Luxor met hun verpakking. wie, wat, waar, wanneer Foto: Wim Huizer-Gros

De autootjes van Luxor met hun verpakking. wie, wat, waar, wanneer Foto: Wim Huizer-Gros Door: w-Huizer-gros

Op het verhaal over Plasticfabriek Wilhelm N.V. kwam een reacties van Frank van der Heul waarin hij de Luxor-plasticfabriek (later Tiger Plastics) noemde, die kleine speelgoedautootjes maakte.

Daarop reageerde Wim Huizer-Gros met deze drie foto's van die autootjes. Hij weet er zelf niet zo veel over, maar er is vast wel iemand die meer over dit prachtige oude speelgoed kan vertellen. Hij schreef:
Hallo
Ben verzamelaar van plastic speelgoed en ook op zoek gegaan naar de historie van Luxor plastics, maar er is inderdaad niet veel van te vinden op internet. Heb enkele stuks Luxor speelgoed; lijkt me leuk om deze ook op deze webpagina bij te voegen.

En ook Peter Perger reageerde:
Mijn oudste broer, Wim Baar, heeft nog enige tijd bij Luxor Plastics aan de Prinsengracht gewerkt. Op een gegeven moment werden er daar ook bouwsteentjes geproduceerd. Helaas heb ik daar geen foto's van. Het waren witte steentjes met vierkante blokjes aan de bovenkant, steentjes van twee blokjes, van vier blokjes, enkel blokjes, ramen, deuren en blauwe dakpannen.

Dus - bezoekers van onze website - reageer en vertel wat u zich van dit speelgoed kunt herinneren!

Veilig speelgoed dus wie, wat, waar, wanneer Foto: Wim Huizer-Gros

Veilig speelgoed dus wie, wat, waar, wanneer Foto: Wim Huizer-Gros Door: w-Huizer-gros

Bijzonder auto's met garage! wie, wat, waar, wanneer Foto: Wim Huizer-Gros

Bijzonder auto's met garage! wie, wat, waar, wanneer Foto: Wim Huizer-Gros Door: w-Huizer-gros

Jan van Thiel

Luxor

Mijn vader was mede directeur van Wetzlar BV aan de Prinsengracht.  Dit bedrijf nam Luxor over. Ik herinner me het speelgoed en de plastic emmers nog...,,

F.Irrgang

Luxor Plastics

Ik ben schriftelijk materiaal aan het verzamelen over de kunststofindustrie in Nederland vanaf 1840.
In een het boek Kunststoffen van R.Houwink gepubliceerd in 1947 een advertentie gevonden betreffende kunststof kammen van Luxor Plastics. Wanneer is Luxor Plastics gestart?

Ronald

Re: Luxor plastics

N.Koolhaas roepnaam Klaas:
Hallo mensen,
Ik heb ook een paar jaar gewerkt bij luxor plastics, ik was voorman van een klein machine park het waren er ongeveer 10 stuks met de naam Battenfeld. Ik moest ook regelmatig matrijsen verwisselen. Er zijn heel wat verschillende plastic stukken door mijn handen gegaan. Weet ook nog dat wij maanden bezig waren om tuimelbekers te maken en drinkbekers voor het leger. Leuke tijd gehad.

Dan heeft u mijn vader misschien nog wel gekend, hij heeft daar ook gewerkt. Mijn vader heette Dirk Massink.

Lucia

Re: luxor

rene:
mijn vader heeft nog bij de luxor gewerkt
en ik weet nog dat hij ook vaak speelgoed mee nam
maar ze maakte daar meer dingen van plastic o.a wasbakken emmers

EN bordjes, bekers, poppen, vergieten, bloemoverpotten. Ik heb wat spulletjes nog naar het museum voor de Twintigste Eeuw in Hoorn gebracht.

N.Koolhaas roepnaam Klaas

Luxor plastics

Hallo mensen,

Donald Dieterman

Luxor maakte ook hele grote vrachtwagens!

Als verzamelaar en handelaar in oud plasic speelgoed...kom ik nog wel eens wat tegen! Zo ook van Luxor, ze maakten écht hele leuke en goed gelijkende modellen. Kijk maar eens in onze webshop, binnenkort komt er nog een mooie fruit transport vrachtwagen bij, ook al zo`n joekel! De grootste die we ooit gevonden hebben is de nu verkrijgbare auto transporter, kompleet let 3 echte Luxor auto's! Dat ding is wel 70cm lang! De moeite waard! Groeten, Donald.

van Litsenburg

dhr

Af en toe kom ik nog weleens speelgoed tegen maar het is moeilijk te vinden.
Er werden ook speelgoed kinderserviezen gemaakt en plastic prullenbakken waar ik er nog een van heb. Voor meer info kunt u mij mailen

rene

luxor