Hennie over de Blokker in de Kinkerstraat

40 jaar vergroeid met Blokker

Auteur: Rietje Werts
Bij de Blokker in de Kinkerstraat. 1957-1959.

Bij de Blokker in de Kinkerstraat. 1957-1959. Door: Hennie Spoor

Na haar lange diensttijd, zit Hennie vol verhalen:
"In de jaren 50 begon ik in de Kinkerstraat, bij Blokker. In die tijd vond ik het nog leuk met de klanten. Een mevrouw bracht elke week een rol drop, omdat ze  wist dat ik daar zo van hield. Haar naam vergeet ik nooit: mevrouw Oost lief hoor.

Omdat er geen computers waren, moest je alles op  bestellijsten schrijven, een heidens werk, als je weet wat er allemaal bij Blokker te koop is, en was: zinken teilen, wasketels, houten trappen, theebeurzen in wel 20 verschillende decor's. Diverse messen en cassettes, wel 10 verschillende. Als een jong stelletje pas begon kwamen ze bij ons een  glasservies, cassette en een compleet servies uitzoeken. Dan moesten we op de toonbank een dekservet leggen, en keurig de tafel dekken met zelfs een vingerkommetje met water. Als ze het niet naar hun zin vonden, kon je weer opnieuw  beginnen. Soms was je 3 kwartier bezig en gingen ze nog zonder iets te kopen, de deur uit.

Ook herinner ik me nog een voorval uit de Javastraat. Er kwam een mevrouw binnen, en volgens haar, werd ze  door een verkoopster teveel in de gaten gehouden. Toen ze de kans kreeg, pakte ze een houten bezemsteel  en begon daarmee te slaan. Daar heb ik toen maar een eind aan gemaakt en deze ,,dame'' de deur uitgewerkt. Vraag niet hoe, ik ben wel klein, maar niet bang. Omdat ik in die tijd verschillende filialen bezocht, ben ik ook weleens bedreigt met een 20 cm. lang mes, ook toen al ! + (1970).
Zo heb ik 40 jaar bij Blokker gewerkt.

Alle medewerkers van de Blokker bij elkaar - 1957-1959.